Het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft ondertussen een sterke traditie rond Erasmusuitwisselingen uitgebouwd: elk schooljaar stuurt het Atheneum heel wat groepen leerlingen naar het buitenland om hun kijk op de wereld te verbreden.

Vier leerlingen van de klas ‘5 Delta’ bijten dit schooljaar de spits af. Zij trokken naar Vasto in Italië om daar deel te nemen aan een boeiende uitwisseling met als hoofdthema climate change.

Mevr. Hannelore Meganck, begeleidster van de leerlingen in Italië en leerkracht in de Deltawerking – de werking voor hoogbegaafden – vertelt graag over het avontuur dat ze daar momenteel beleven: “Met 5 Delta zijn we vorig jaar gestart met een STEAM-project waarbij we samen met vijf andere landen samenkomen om na te denken over STEAM-onderwerpen. Met STEAM focussen we ons op wetenschap, technologie, engineering, wiskunde en het aspect omtrent taal, kunst, cultuur- en gedragswetenschappen.” 

Mevr. Meganck: “In Italië ligt de focus op climate change. We hebben maandag al workshops gehad omtrent ecosystemen en een analyse van het klimaat. We kregen ook een korte informele les Italiaans. Dinsdag zijn we, na een gastles van een marinebioloog, de impact van het klimaat gaan onderzoeken a.d.h.v. een onderzoeksopdracht in een natuurreservaat net buiten Vasto. Woensdag hebben we onze bevindingen van dinsdag geanalyseerd. Daarnaast zullen we een blik werpen op de toekomst. Dit door te antwoorden op de vraag: Welke verantwoordelijkheid heeft de mensheid tegenover het klimaat?. Donderdag en vrijdag zullen we ons focussen op het cultureel aspect van het STEAM-project. Zo gaan we Napels bezoeken en reflecteren over onze rol binnen het behoud van cultuur in deze wereldstad.”

Tijdens deze drukke week vol inspirerende workshops krijgen deze leerlingen van 5 Delta uiteraard ook een unieke levenservaring mee waarin ze heel veel zelfstandigheid aan de dag moeten brengen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen stuurt dit jaar heel wat klasgroepen op Erasmusavontuur en is overtuigd dat deze internationalisering bijdraagt tot het creëren van wereldburgers met een kritische maar open blik op de wereld.

Volg hen via FB: https://www.facebook.com/groups/765830017466968