Het Duurzaam Educatiepunt de Helix kwam een generale repetitie houden van hun workshop rond duurzaamheidseducatie met de leerlingen van 6II en 6EM. Deze leerlingen waren de eersten die deze bonte mix van korte en langere binnen- en buitensessies rond duurzaam ruimtegebruik mochten uittesten.

Op vraag van een oud-leerkracht van het GO! Atheneum Geraardsbergen, mevr. Melissa Keerstock, die momenteel werkt voor het expertisecentrum de Helix, werd de inspiratiedag van deze organisatie nagebouwd op het terrein van de school. Aardrijkskundeleerkracht dhr. De Geus was meteen geboeid door het thema en verwelkomde hen met open armen.

Via verschillende werkvormen zoals rollenspel, speeddates, het spel ‘cross the line’ en een volledig uitgebouwde tentoonstelling werd er gewerkt aan ruimtelijk bewustzijn, wat een belangrijk element is binnen de eindtermen van het secundair onderwijs voor het vak aardrijkskunde.

Hoe verruim je de blik van jongeren en volwassenen over de leefomgeving van de toekomst en de ruimtelijke keuzes die ze hierin maken? Welke acties kunnen ze zelf ondernemen met een ideale wereld voor ogen en wat hebben ze nodig van anderen (omgeving, politiek, overheid, …)? Dhr. Wouter De Geus en begeleider dhr. Keustermans kijken tevreden terug op deze leerrijke en interessante denkoefening.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen maakt graag gebruik van de expertise van specialisten en dankt hierbij oud-collega mevr. Melissa Keerstock. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze leerrijke workshop.