Het GO! Atheneum Geraardsbergen en de politiezone Geraardsbergen-Lierde werken al jaren nauw samen en onze school beschouwt hen dan ook als een onmisbare partner, vertelt Technisch Adviseur Coördinator dhr. Chris Teirlinck.

Bijna wekelijks krijgen de leerlingen van de veiligheidsrichtingen (het vijfde en zesde jaar ‘Defensie en veiligheid’ en de 7de Se-N-Se-jaren ‘Maatschappelijke veiligheid’) les van eerste hoofdinspecteur Filip De Roeck.

Vorige week zakte ook hoofdinspecteur Kenny Matthijs af naar het GO! Atheneum Geraardsbergen. Hij vertelde inspirerende en pakkende getuigenissen over zijn eigen loopbaan bij de politiezone Geraardsbergen-Lierde aan de leerlingen van het zesde jaar ‘Defensie en veiligheid’. Hij had het over de jobinhoud en gaf een carrièreoverzicht. Hij sprak ook over de voor- en nadelen van de job en doorspekte dat allemaal met sappige anekdotes.

Heel wat leerlingen van deze specifieke richtingen dromen van een job bij de politie en ook de politie heeft heel wat openstaande vacatures. Hierdoor zijn de school en de politiezone twee onmisbare partners van elkaar. Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft verder werken aan deze goeie band en hoopt dat heel wat leerlingen die binnenkort afstuderen ook de stap kunnen maken naar een job bij de politie.