Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid werd het belang van mentaal welzijn en veerkracht in de kijker gezet op het GO! Atheneum Geraardsbergen. De ‘Dienst Samenleving’ van het lokaal bestuur Geraardsbergen zorgde ervoor dat de infomobiel van Te Gek!? gratis naar het GO! Atheneum Geraardsbergen kon afzakken. Deze samenwerking tussen de school en de stad Geraardsbergen kadert binnen het belangrijke thema ‘geestelijke gezondheid’, wat ook een belangrijke GOK-pijler (Diversiteit) is voor de school.

De Te Gek!?-infomobiel is een kleurrijke en grote omgebouwde reisbus, afkomstig uit Zwitserland. Het is een bus vol informatie en beeldmateriaal over geestelijke gezondheid. Tijdens de sessies in de infomobiel gingen we na wat de jongeren verstaan onder het onderwerp en stonden we stil bij hoe frequent psychische problemen voorkomen. Ervaringsdeskundige Esmee Minnaert kwam zelf haar hoopvol herstelverhaal delen met de jongeren en luisterde naar wat zij doen wanneer ze zich minder goed in hun vel voelen.

Tijdens de middagspeeltijd bezocht ook de werkgroep ‘Veerkracht’ van de stad Geraardsbergen onze school om te praten over dit belangrijke thema. Mevr. Nancy Martens begeleidde één van de sessies van Te Gek!? en was onder de indruk van het sterke herstelverhaal dat gebracht werd.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op initiatieven die kunnen bijdragen om het taboe op geestelijke gezondheid te doorbreken en bedankt de organisaties om dit thema zo laagdrempelig aan te bieden op onze school.