De leerlingen van het zevende Se-N-Se-jaar Maatschappelijke veiligheid volgden binnen de module ‘Brandweer’, een onderdeel van hun opleiding binnen de bewakingssector, een sessie blusoefeningen.

Ze leerden naast het theoretisch stuk ook blussen met CO2-blussers, poeder, schuim en blusdekens. Deze interessante praktijkoefening gebeurde binnen het boeiende praktisch gedeelte van dit hoofdstuk ‘Brandpreventie en elementaire brandpreventie’ dat werd gegeven door lesgever Lieven Vanwinnendaele.

Door te oefenen met verschillende blussystemen, kregen ze het blussen al snel onder de knie zodat ze in situaties waar brand ontstaat snel tot actie over kunnen gaan. Uiteraard stond tijdens de blusoefening veiligheid voorop en kon de oefening te allen tijde beëindigd of onderbroken worden.

Leerling Yorrit Bastien (7SIV) maakte enkele spectaculaire filmpjes in de fire truck. Opleidingscoördinator dhr. Chris Teirlinck bedankt de brandweer om hun expertise te delen met onze zevendejaarsleerlingen. Bekijk enkele foto’s en filmpjes door op de onderstaande foto te drukken.