De leerlingen van het vijfde jaar Houtbewerking en Schilderen en decoratie kregen een opleiding rond ‘veilig werken op hoogte’. De vereniging Constructiv, in samenwerking met Liantis (die de docenten aanlevert), zorgde ervoor dat de jonge schilders en houtbewerkers leerden om veilig te werken op een ladder of een zelfgebouwde stelling.

Dhr. Ben De Rous kwam module 1 ‘ladders en initiatie rolstelling’ uitleggen en na een theoretisch gedeelte gingen ze ook praktisch aan de slag. Er werden ladders gecontroleerd en er werd een rolstelling gebouwd. Deze opleiding is het voorproefje om later ook op locatie een grotere en vaste stelling te leren bouwen en afbreken.
Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op de uitwisseling van vakexpertise met het werkveld. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze opleiding.