In het onderstaande filmpje kunnen jullie zien hoe de leerlingen van het vijfde jaar ‘Sociale en technische wetenschappen’ vier Belgische keukenklassiekers maken tijdens de kookles van mevr. Devleeschouwer. Chocolademousse, Luikse salade, witloof met hesp in de oven en Gentse waterzooi waren de gerechten die de jongelingen maakten als promotie voor onze typische Belgische gastronomie.

Het filmpje is een opdracht binnen de Erasmus+-uitwisseling naar Roemenië van onze leerlingen uit het vijfde jaar Delta. Vier leerlingen uit 5Delta introduceren in dit filmpje dan ook heel kort deze Belgische klassiekers in het Engels. Momenteel verblijven de leerlingen van 5Delta in Roemenië waar ze samen met mevrn. De Padt en Reubens en delegaties uit 6 andere landen meewerken aan een internationale uitwisseling rond het thema ‘STEAM’.

In het filmpje zie je hoe de leerlingen uit 5ST in onze moderne keukens een gerecht volledig kunnen uitwerken van begin tot eind. De jongeren mochten na deze smakelijke lessen ook zelf hun eigen maaltijden opeten.

Geniet van het filmpje door op de onderstaande foto te klikken!