Initiatiefneemster mevr. Nancy Thibaut, leerkracht Frans, vertelt tevreden over het bezoek van een Waalse klas uit Florenville aan onze school en stad tijdens dit jaarlijkse uitwisselingsproject.

Mevr. Thibaut: “Deze uitwisseling tussen twee steden langs de andere kant van de taalgrens is een boeiend uitwisselingsproject voor onze leerlingen van het vijfde jaar ‘Secretariaat-talen’. De klas 5SE ontving hun leeftijdsgenoten uit Florenville met een lekkere mattentaart. De Waalse leerlingen waren onder de indruk van de grootte en diversiteit van het GO! Atheneum Geraardsbergen want ze volgen zelf les in een piepklein schooltje.”

Mevr. Thibaut: “Tijdens de eerste dag van hun bezoek speelden de leerlingen een stadsspel in groepen waarbij Franstalige en Nederlandstalige leerlingen gemengd werden. Het stadsspel eindigde in een cafeetje op de grote markt waar ze elkaar echt leerden kennen. De jongelingen uit Florenville vertrokken daarna naar recreatiedomein ‘De Gavers’ omdat ze daar in een jeugdherberg bleven overnachten. De leerlingen van 5SE hebben hun leeftijdsgenoten vergezeld omdat ze zo’n goede klik hadden en speelden daar nog tot 18 uur het gezelschapsspel ‘Weerwolven’ in het Nederlands en Frans.”

Mevr. Thibaut: “De tweede dag van de uitwisseling startte met een lekker gezamenlijk ontbijt. Daarna speelden alle leerlingen een ‘escape room’ die de vijfdejaars zelf hadden ontwikkeld. Na een lekkere lunch vertrok de Waalse delegatie terug naar Florenville.”

In april 2023 worden de rollen omgekeerd en dan trekken de leerlingen van 5SE naar Florenville. Het GO! Atheneum Geraardsbergen blikt tevreden terug op deze amusante, boeiende en heel leerrijke uitwisseling van taal en cultuur met onze Waalse partnerschool.