Begeleidsters mevrn. Joke Reubens en Emily De Padt, leerkrachten op het GO! Atheneum Geraardsbergen, blikken tevreden terug op de unieke Erasmus+-uitwisseling die ze met vier leerlingen uit het vijfde jaar Delta beleefden. Het thema STEAM (science, technology, engineering, arts en mathematics) stond centraal tijdens deze uitwisseling, maar uiteraard waren er ook heel wat culturele en sociale activiteiten tijdens deze boeiende uitwisseling.

Mevr. Reubens, leerkracht Engels op het GO! Atheneum Geraardsbergen, licht het programma graag toe: “Het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft een lange traditie van Erasmus+-uitwisselingen en het werd alweer een goed gevarieerde en drukke week. Samen met de lokale Roemeense leerkrachten en de delegaties uit Italië, Litouwen, Portugal en Turkije bezochten we typische musea (rond hout en houtbewerking, keramiek, beschilderde eieren en kunst) en verkenden we het ‘STEAM’-thema aan de hand van allerhande workshops (chemische proeven, astronomie, korte lezingen rond milieu en technologie in de toekomst).”

Mevr. De Padt, leerkracht zedenleer, vult enthousiast aan: “Ook een rondleiding aan de universiteit van Suceava stond op het programma. Verder valt Roemenië te beschrijven als een land vol orthodoxe kerken, vriendelijke mensen, massa’s lieve straathonden en een mengeling van moderne architectuur en gebouwen die de Koude oorlog overleefd hebben. Opnieuw een fijne en interessante ervaring met als top of the bill weer heel wat nieuwe vriendschappen en toffe herinneringen. Kortom Erasmus at its best!”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft zich engageren binnen het Erasmus+-verhaal en hoopt nog veel unieke buitenlandse ervaringen aan te kunnen bieden aan de leerlingen uit Geraardsbergen. De school benadrukt dat het samenwerken met buitenlandse partnerscholen de jongeren veel bijleert en van hen kritische wereldburgers maakt.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van dit leuke avontuur in Roemenië.