De leerlingen uit de richtingen ‘Defensie en veiligheid’ en ‘Maatschappelijke Veiligheid’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen ondersteunden op 11 november de herdenkingsplechtigheid van de steden Geraardsbergen en Zottegem voor de gesneuvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het vijfde jaar ‘Defensie en Veiligheid’ was aanwezig op de markt van Geraardsbergen en de lichting van het zesde jaar ‘Defensie en veiligheid’ deed zijn uiterste best in Zottegem. Er werden heel wat mooie foto’s genomen van dit evenement.

Chris Teirlinck, cursuscoördinator, legt uit: “De leerlingen van onze school waren prominent aanwezig tijdens deze emotionele plechtigheid. De jongeren liepen in kostuum mee in het eerbetoon en zij legden ook een krans af aan het oorlogsmonument.”

Dhr. Peter Van der Haegen, medewerker ‘Maatschappelijke Veiligheid’, vult tevreden aan: “Het was de tweede keer dat onze school deelnam aan dit schitterende initiatief en het was bijvoorbeeld heel leuk dat leerlingen van onze school de ‘poppies’ mochten afschieten. Onze leerlingen van het Se-n-Se jaar ‘Maatschappelijke Veiligheid’ ondersteunden de rondgang van de lagereschoolkinderen en verzorgden het contact met de bezoekers. Een geslaagd evenement en een mooi eerbetoon waar wij met onze jarenlange vakexpertise graag aan meewerkten.”

Klik op de onderstaande foto om heel wat mooi fotomateriaal te bekijken van deze boeiende 11-novemberviering.