Mevrn. Dana Haegeman, leerkracht Aardrijkskunde, en Maaike Batselier, leerkracht Economie, blikken tevreden terug op de geslaagde uitstap met de leerlingen uit 4ECW en 4B&O naar Gent en Gavere.

Mevr. Haegeman kijkt smaakvol terug op het bezoek aan het industrieterrein van Gavere: “In de voormiddag stond een bedrijfsbezoek aan de fabriek van Breydel in Gavere op het programma. We werden hartelijk verwelkomd door Ivan De Keyser, zaakvoerder en bezieler van de Breydelham. Tijdens dit 3 uur durende bedrijfsbezoek werden we meegenomen doorheen het productieproces van dit bekende bedrijf dat gespecialiseerd is in ambachtelijk en duurzaam bereid varkensvlees. We maakten van dichtbij mee hoe de unieke lekkernijen worden gecreëerd. We kregen ook wat uitleg over de filosofie van het bedrijf en leerden hoe Breydel inzet op duurzaamheid. We kregen ook uitleg over alle ecologische systemen en milieuvriendelijke ingrepen in het gebouw. Na deze boeiende rondleiding werden we ook getrakteerd op een lekkere degustatie. De leerlingen genoten echt van al dat lekkers.”

Mevr. Batselier kijkt ook voldaan terug naar de succesvolle namiddagactiviteit: “Na het bedrijfsbezoek trokken we verder met de trein richting Gent. Hier werden de leerlingen onderverdeeld in kleine groepjes en gingen ze aan de slag met ‘Het budgetspel’. De leerlingen kregen drie opdrachten: het beheren van een vakantiebudget, het zoeken naar een geschikt kerstcadeau en het beheren van het budget voor de organisatie van een feestje. Voor deze opdrachten moesten ze in Gent op zoek gaan naar geschikte winkels om aankopen te doen en ze moesten uiteraard binnen het opgegeven budget blijven.”

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze geslaagde uitstap.