Dhr. Christoph Van der Stockt, vakleerkracht mechanica en carrosserie, is heel fier op de kerstoefening die de vierdejaars uit de studierichting Mechanica hebben afgeleverd. Via het lassen en plooien van metaal ontwierpen ze een moderne kerstkandelaar. De kerstoefening werd afgewerkt met zwarte verf en kan gebruikt worden om kaarsen, theelichten of plantjes in te plaatsen.

Dhr. Christoph Van der Stockt geeft graag een woordje uitleg: “Eerst hebben we een stevig onderstel gemaakt met een metalen plaat. Daarna leerden de leerlingen werken met gebogen staal en zo werd de vorm van een kerstboom gemaakt. De inspiratie haalde ik van typische basisonderwerpen, maar om er ook echt de kerstsfeer in te brengen hebben we er nog een fonkelende ster bovenop geplaatst.”

Leerling Cobe Vansnick (4ME) is heel fier op zijn eindresultaat: “We mogen het werkje mee naar huis nemen en ik ga het met plezier aan mijn ouders geven. Het lijkt me een ideaal ontwerp om hapjes te presenteren op de kersttafel.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is heel fier op de creativiteit van de leerlingen uit Mechanica en hoopt dat iedereen al wat kerstwarmte mag voelen tijdens de aankomende examenperiode.