Sportleerkracht dhr. Toon Debast vertelt over de initiatieles biljarten die de Atheneumleerlingen op woensdagnamiddag kregen van de Geraardsbergse biljartclub ‘Ons Huis’. Enkele lokale spelers kwamen aan de jongeren tonen hoe ze moesten driebanden of vertelden over de spelregels van carambole.

Dhr. De Bast: “De sportdienst van Geraardsbergen organiseerde dit fijne initiatief zodat jongeren van de Geraardsbergse scholen kennis konden maken met de biljartsport. Hoe hou je een biljartkeu vast? Hoe kan je punten scoren? Met hoeveel ballen wordt een spel gespeeld? Het spel werd uiteindelijk gespeeld en na een moeilijk begin begonnen de leerlingen toch punten te sprokkelen. De lokale biljarters ondersteunden de leerlingen met goede raad en gaven hun geheimen weg voor een perfecte kaatsbal.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blikt tevreden terug op deze geslaagde naschoolse activiteit en hoopt dat leerlingen door dit soort van initiaties een nieuwe passie kunnen ontdekken. Onze school vindt het belangrijk dat leerlingen zich goed in hun vel voelen en hun talenten kunnen ontdekken tijdens en na de schooluren.