De leerlingen van het vijfde jaar ‘Sociale en technische wetenschappen’ kregen een educatieve workshop over urban mining en circulaire economie van een educatief medewerker van Good Planet. Deze sessie kadert binnen de lessen ‘Huishoudkunde’ en bevat doelen voor de thema’s kwaliteit en milieuzorg, gegeven door mevrouw Devleeschouwer.

Deze lessenreeks is georganiseerd door Good Planet, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het informeren en sensibiliseren van jongeren. Milieuzorg en duurzaamheid staan steeds centraal. Met behulp van filmfragmenten, een escaperoom en een quiz kregen de leerling inzicht in heel wat vragen rond het recycleren van toestellen, materialen en grondstoffen.

Mevr. Devleeschouwer vertelt graag over dit interessante project: “Deze workshop krijgt dit schooljaar nog een vervolg waarbij de leerlingen dieper zullen ingaan op de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. Uiteindelijk zullen ze ook enkele oplossingen bedenken die ze zelf in school- of klascontext moeten uitwerken. Een Belgisch gezin heeft gemiddeld 77 elektrische apparaten in huis, maar die worden natuurlijk niet allemaal gebruikt. De levenscyclus van elektrische toestellen kan verder gaan door ‘urban mining’, want zo’n elektrische apparaten bevatten natuurlijk heel wat grondstoffen.”

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze educatieve workshop.