Vandaag bezochten de laatstejaarsleerlingen van 6ASO en 6TSO de SID-in beurs in de hallen van Flanders Expo Gent. De laatstejaars uit het secundair onderwijs konden daar kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen gaven er informatie over de verschillende opleidingen die ze volgend schooljaar kunnen volgen. 

Ook dhr. Teirlinck, cursuscoördinator van het 7de jaar Se-n-Se ‘Maatschappelijke veiligheid’, stond op de SID-in beurs met informatie over de mogelijkheden op het GO! Atheneum Geraardsbergen voor afgestudeerde leerlingen. Na het secundair onderwijs kan je namelijk een interessante Se-n-Se-vervolgopleiding volgen op het Atheneum met een focus op bewaking, Defensie, politie, brandweer en douane.

Doorstroming en oriëntering is een belangrijke GOK-pijler voor het Geraardsbergse Atheneum. De school wil haar leerlingen dan ook zo goed mogelijk begeleiden bij hun (school)loopbaan. Volgende week krijgen de leerlingen nog workshops rond de werking van VDAB en spelen ze ook een netwerkspel over de rechten en plichten na het secundair onderwijs.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van het bezoek aan de SID-in beurs.