Begeleiders mevr. Maaike Batselier en dhr. De Geus blikken verheugd terug op een geslaagde Erasmus+-uitwisseling met 4 leerlingen van 5Delta in Klaipeda, de belangrijkste havenstad van Litouwen. Bekijk hieronder het dagboek van onze Deltaleerlingen en lees over hun buitenlands avontuur.

Maandag 16/01/23

Vandaag werden we officieel verwelkomd in het Klaipèdos Baltijos Gymnasium. We mochten genieten van een fijne show die werd gebracht door de Litouwse leerlingen in hun traditionele klederdracht. De traditionele kledij, de dans en de muziek zorgden voor een unieke ervaring. Na de welkomstceremonie kregen we een rondleiding in de school en leerden de leerlingen elkaar beter kennen via een kleine teambuilding.

De leerkrachten mochten ook zelf aan de slag en stelden elk hun eigen land, stad en school voor. Team België won nadien ook met glans de Kahoot-quiz die hieraan verbonden was! In de schoolkantine kregen we een lekkere traditionele maaltijd aangeboden.

In de namiddag volgde een workshop waarbij onze creativiteit werd uitgedaagd en we in groepjes aan de slag moesten om het meest creatieve verhaal te schrijven. ’s Avonds volgde nog een fijn etentje met de andere leerlingen.

Dinsdag 17/01/23

De dag startte met een workshop ‘Front Page: From Local to Global.’ We kregen een lezing door Lukashanets van Klaipeda University en gingen daarna zelf aan de slag met het ontwerpen van een eigen voorpagina van de krant. Nadien volgde dan weer een workshop over DNA, een project van ‘Thermo Fisher Scientific Baltics and Vilnius University’. Een boeiende dag die werd afgesloten met een multicultureel etentje.

Woensdag 18/01/23

We gingen opnieuw aan de slag in drie groepen en volgden drie verschillende, doch heel erg boeiende workshops: “Robotics in everyday life”, “Lego robots” en “Pentathlon of Creative Thinking”.

In de namiddag stond een ontmoeting op het programma met de burgemeester van Klaipeda. Na dit alles volgde nog een Geocaching in internationaal gezelschap. Als afsluiter van deze koude dag werden groepen gevormd, zodat we per land op stap konden met onze Litouwse medeleerlingen.

Donderdag 19/01/23

Het werd een boeiende dag, want we bezochten het zeer mooie dorp Nida en deden daar een wandeling. Er was tijd voor een aantal fotoshoots en we kregen een boeiende uitleg van Sima, een Litouwse leerkracht die ook een professionele gids is. 

Nadien bezochten we ook nog Palanga, het grootste zeedorpje in deze streek. We sloten de dag af met een afscheidsfeestje waarbij we ook onze dansschoenen mochten aantrekken.

Vrijdag 20/01/23

Op onze laatste dag bezochten we Klaipeda University, waar we aan de slag gingen met Arduino. Van daaruit ging de rit naar het Sea Museum en Dolphinarium waar we een workshop volgden, de show van de dolfijnen mochten bewonderen en het zeemuseum konden bezoeken. Alweer een geslaagde dag!”

We konden die vrijdag genieten van een laatste maaltijd in ons amusant en multicultureel gezelschap. We keerden terug met een koffer vol leuke herinneringen en we maakten vrienden voor het leven.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op internationalisering en weet zeker dat het een onvergetelijk avontuur was voor de leerlingen en leerkrachten. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze Erasmusuitwisseling.