Met de bus naar school

 

KAzet

KAzet

Digitaal leerplatform

Menukaart

menu

  Contact  Adres:
  Papiermolenstraat 103
  Geraardsbergen
  9500

  Telefoon: 054 41 21 88
  Fax: 054 41 16 81

  http://www.ka-geraardsbergen.be

  Infobrochure met lessentabellen 2017-2018

  Infobrochure KA Geraardsbergen-1 425 x 600

  Reunie KA 2017

  inschrijven2

  Koninklijk Atheneum Geraardsbergen brengt oud-leerlingen weer samen met reünieavond

  Het KA Geraardsbergen nodigt zijn oud-leerlingen van de afstudeerjaren 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010 uit voor een reünieavond op hun oude middelbare school. Op vrijdag 2 juni 2017 start  het evenement om 19 uur stipt met een kennismakingsmoment waarbij de oud-leerlingen per afstudeerjaar  kunnen bijpraten. De receptie voor alle leerjaren zal doorgaan in het openleercentrum (de vroegere mediatheek) en inschrijven doe je via bovenstaande knop.

  Benieuwd welke weg jouw ex-klasgenoten zijn ingeslagen? Is de leerkracht ‘Frans’ ondertussen nog grijzer geworden? Wil je de grote veranderingen in het interieur van het KA komen aanschouwen? Naast het uitwisselen van emotionele of nostalgische verhalen is het uiteraard ook de ideale plek om te netwerken en oude vriendschappen een nieuwe impuls te geven. Uiteraard zijn er ook hapjes en drankjes! Begin dus maar met aftellen want deze ‘trip down memory lane’ is niet te missen!

  Tot dan!

   

   

  Schilderen en decoratie

   schilder en deco website

  Huiswerkbegeleiding

  Dit schooljaar wordt  de huiswerk- en studiebegeleiding verder uitgebreid!

  Op maandag en dinsdag kan je van 15.25 tot 16.55 u terecht in het Open Leercentrum, op donderdag van 15.25 tot 16.15 u. Zo kunnen ook leerlingen met een 8ste lesuur op maandag en dinsdag huiswerk- en studiebegeleiding volgen.

  Tijdens de huiswerk- en studiebegeleiding werken de leerlingen aan hun taken of studeren ter voorbereiding van hun lessen en toetsen. De begeleidende leerkracht geeft uitleg en ondersteuning, maar de leerlingen lossen nog steeds hun taken zelfstandig op.

  Bovendien worden er ook een aantal sessies voorzien die de leerlingen ondersteunen bij het ‘leren leren’ en waaraan ze vrijblijvend kunnen deelnemen. Volgende thema’s zullen in de loop van het trimester aan bod komen:

  • Agenda opvolgen, taken, toetsen, boekbesprekingen en examens plannen.
  • Orde en netheid in de mappen
  • Goede notities maken
  • Studietechnieken bijbrengen zoals bvb. schema’s, samenvattingen, mindmaps, inhoudsopgave, jezelf vragen stellen,….
  • Geheugentechnieken

  huiswerkbegeleiding