Eetfestijn KA Geraardsbergen

 

DSC 1141 600 x 399

Opendeur KA 2015

 

142hoogx246lang OPENDEUR 600 x 346

Fotoalbum

iphoto-icon

ContactAdres:
Papiermolenstraat 103
Geraardsbergen
9500

Telefoon: 054 41 21 88
Fax: 054 41 16 81

http://www.ka-geraardsbergen.be

Digitaal leerplatform

Menukaart

maandag 23 maart 2015

 • Varkensschnitzel
 • Prei in witte saus
 • Aardappelen

dinsdag 24 maart 2015

 • Ardeense burger
 • Savooikool met spek
 • Aardappelen

donderdag 26 maart 2015

 • Kippenbrochette
 • Saus van de chef
 • Rauwkost
 • Frieten

vrijdag 27 maart 2015

 • Blinde vinken
 • Appelmoes
 • Gebakken aardappelen

  KA op Facebook


  Interesse opleiding Maatschappelijke Veiligheid

  Interesse in een opleiding Maatschappelijke Veiligheid?

  Laat dan uw gegevens na door op onderstaande link te drukken en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

  interesse

   

  Interesse opleiding Productie- en Procestechnologie

  Interesse in een opleiding Productie- en Procestechnologie?

  Laat dan uw gegevens na door op onderstaande link te drukken en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

   

  interesse

  Techniekacademie 2015

  Inschrijven Techniekacademie 2015

  Het KA en de Middenschool Geraardsbergen startten na nieuwjaar met de “Techniekacademie” voor leerlingen uit het zesde leerjaar van het secundair onderwijs. De eerste twee sessies waren telkens met ongeveer 15 deelnemers onmiddellijk een schot in de roos. Na het maken van een creatieve lichtbron, stond tijdens de tweede Techniekacademie het ontwerpen van een zenuwspiraal op het programma.

  De 12-jarige jongens en meisjes gingen vol ongeduld aan de slag. Roos en Emilie willen eigenlijk leerkracht of nieuwslezer worden, maar schreven zich toch in voor elke academie: “Wij willen iets nieuws ontdekken. Op school krijgen we ook techniek, maar daar mogen we weinig zelf doen. Tijdens de techniekacademie mogen we zelf gereedschap gebruiken en krijgen we hulp als het ons zelf echt niet lukt. Het is telkens een nieuwe uitdaging!”

  Wie nog wil inschrijven voor de “Techniekacademie” kan dit doen via onderstaande link. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de laatste drie sessies.

   

  • 1 april 2015: Project “LED-bal asteroïde”

  Leerkracht 1: Jorn Wauters

  Leerkracht 2: Alain Huyghe

  Tijdens deze sessie leren de deelnemers een constructie met LED-verlichtingsdraden te maken. Eerst worden de kinderen ingewijd in het technisch proces dat bij verlichting komt kijken en het nut van LED-verlichting, zowel economisch als voor het milieu. Vervolgens gaan de deelnemers over tot de constructie van hun werkstuk. Ze leren nauwkeurige afstanden af te meten en te markeren, te werken met priem en soldeerbout en het project zorgvuldig ineen te zetten, zodat elke LED-draad verbonden wordt met de lichtdiode. Wanneer de deelnemers de constructie van hun werkstuk vervolledigd hebben, wordt getest of alle projecten goed werken.

  • 22 april 2015: Project “creatieve lichtbron”

  Leerkracht 1: Christophe Punnewaert

  Leerkracht 2: Jurgen Pontzeele

  Het project “creatieve lichtbron” speelt in op de creativiteit van de jonge deelnemers. Elk kind krijgt een pakket met basisgrondstoffen (hout, plexiglas, decoratie-elementen en gereedschap om de materialen te bewerken), waaruit zij een eigen ontwerp creëren. Het proces begint met het schetsen van een technisch ontwerp, waarbij de leerlingen geleerd worden om rekening te houden met de eigenschappen van de materialen, en hoe deze op een brandveilige manier te combineren (zodat de kandelaar kan werken zonder bvb. risico op oververhitting doordat materialen te dicht op elkaar geplaatst worden). Op deze manier krijgen de kinderen inzicht in de eigenschappen van verschillende grondstoffen, en hoe deze op elkaar reageren. Na afloop presenteren de kinderen hun ontwerpen aan elkaar, zodat ze met eigen ogen kunnen waarnemen hoe vanuit eenzelfde pakket grondstoffen een waaier aan creatieve objecten gerealiseerd kan worden.

  • 29 april 2015: Project “decoratieve naamplaat”

  Leerkracht 1: Wim Coessens

  Leerkracht 2: Jean-Michel Defoirdt

  Dit project bundelt de kennis van onze afdeling auto/carrosserie met de expertise van de opleiding Schilderwerk en decoratietechnieken. De deelnemers leren er de specifieke technieken voor het bewerken en spuiten van een metalen plaat. Vervolgens gaan zij onder begeleiding van onze leerkrachten decoratietechnieken aan de slag om hun “decoratieve naamplaat” te personaliseren. Techniek en creativiteit gaan in deze sessie hand in hand, met een mooi souvenir voor elke deelnemer als resultaat.

  inschrijven