Oud-leerling Rani Bruylandt doet haar stage ‘lager onderwijs’ in Zuid-Afrika

Het KA Geraardsbergen heeft een groot hart voor zijn oud-scholieren  en is dan ook heel fier als het hoort dat een ex-leerling  een avontuurlijke stage doet in het verre Zuid-Afrika. Rani Bruylandt studeert momenteel in de richting ‘Lager Onderwijs’ aan de Hogeschool Odisee en gaat stagelessen gaan geven in de ‘Laerskool Klapmuts’ in een arme wijk (township) in Zuid-Afrika.

“Mijn interesse werd gewekt door de verhalen van medestudenten die daar vorig jaar een echte droomstage beleefden. Ik wil met mijn eigen ogen zien hoe je in die diverse Zuid-Afrikaanse omgeving  kan lesgeven. Je leert er omgaan met armoede, verschillende culturen en een samenleving die wordt gekenmerkt door diversiteit. Omgaan met heterogene groepen wordt ook steeds belangrijker in onze samenleving en die ervaring zal ik dus zeker kunnen meenemen naar mijn eigen lespraktijk.”vertelt Rani uitgelaten.

“Op het KA Geraardsbergen volgde ik de richting ‘Humane Wetenschappen’ en dit vormde echt wel een ideale voorbereiding om naar een leerkrachtenopleiding te gaan. De informatie uit de lessen cultuur- en gedragswetenschappen was een dankbare houvast in mijn opleiding ‘Lager Onderwijs’ aangezien er op heel wat geziene onderwerpen werd voortgebouwd.”vertelde Rani nostalgisch.

Het KA Geraardsbergen is fier dat zijn oud-leerlingen de wereld verkennen en wenst Rani een schitterende en unieke ervaring toe.

rani