Oud-leerling Thomas A. Richards op bezoek bij koningin Mathilde

Thomas A. Richards studeerde in 2012 af in de richting ‘Latijn – Moderne Talen’ op het KA Geraardsbergen en mocht als AIESEC-afgevaardigde op bezoek bij koningin Mathilde omdat hij dit jaar het evenement ‘Making Tomorrow: Student’s for the SDG’s’  organiseerde.

AIESEC is de grootste studentenorganisatie wereldwijd en richt zich op het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Op dit moment volgt Thomas, wiens broer Samuel nog steeds op het KA Geraardsbergen zit, het tweede Masterjaar Pedagogische Wetenschappen.  Daarnaast is hij ook nog voorzitter van AIESEC Gent waar hij 25 leden en een raad van bestuur begeleidt en heel wat jongeren op cross-culturele uitwisseling stuurt via betaalde of vrijwillige stages.

“Ik had de koningin uitgenodigd als gastspreekster op een evenement dat ik organiseerde voor AIESEC maar ze kon jammer genoeg niet aanwezig zijn.  Ze kent onze organisatie wel heel goed, aangezien een van haar adviseurs nog vrijwilliger bij ons is geweest, daarom nodigde ze mij uit om samen met andere jongerenvoorzitters te praten over hoe wij actief werken aan de SDG’s.  De koningin is namelijk de internationale ambassadrice van deze Sustainable Development Goals.”vertelt Thomas vol passie.

“Ik herinner me mijn tijd op het KA Geraardsbergen als een plek waar ik veel vrijheid kreeg om te groeien, om fouten te maken en om mijzelf te ontdekken. De leukste vakken vond ik L.O. (uiteraard), Latijn (omwille van de cultuur die ik uiterst interessant vond) en ook Nederlands (alhoewel ik pas Nederlands heb geleerd na mijn zevende levensjaar). Nederlands heeft me altijd geprikkeld en het hielp dat mevr. De Cuyper als lerares zeer streng maar rechtvaardig was waardoor ik het uiterste haalde uit mijn capaciteiten. Ook mevr. Van den Brande ben ik heel dankbaar want ik voelde mij meteen welkom in haar klas en ook dhr. Coudron zal ik niet snel vergeten omdat hij open-minded was en hij me in de  klas het gevoel gaf dat hij ons serieus nam en naar waarde schatte.”blikt Thomas nostalgisch terug op zijn KA-periode.

Het KA Geraardsbergen is heel fier dat oud-leerlingen zoveel initiatief nemen en we hopen dat Thomas deze unieke ontmoeting met de koningin nooit zal vergeten.

thomas richards bij de koningin 600 x 358