Productie- en Proces Technologie


De leerlingen van Productie- en procestechnologie brengen bedrijfsbezoek aan Tereos Syral te Aalst

De leerlingen van 7PPT brachten een bedrijfsbezoek aan de multinational Tereos Syral, gespecialiseerd in de raffinaderij van verschillende soorten suikers. Het bedrijfsbezoek omvatte een volledige rondleiding door de site, een bezoek aan de vernieuwde maalderij, een toelichting over de job als procesoperator en een bezoek aan de kaai en het transport. Het KA Geraardsbergen laat de leerlingen in de richting 'Productie- en Procestechnologie' zoveel mogelijk kennis maken met de werkvloer en toont hen op die manier ook verschillende mogelijke werkgevers en werksituaties.

PPT1 600 x 450

PPT 600 x 450

 

 
Leerlingen 7PPT voorkomen rugklachten door workshop hef- en tiltechnieken

De leerlingen van het 7de jaar ‘Productie- en Procestechnologie’ kregen een workshop over ‘hef- en tiltechnieken’. Manueel en kinesitherapeut Hans Verreth kwam als vertegenwoordiger van ‘Prevent’ een educatieve en interactieve les geven over het ontstaan en de preventie van rugklachten bij het manueel hanteren van lasten en tillen van verschillende voorwerpen.

 De leerlingen kregen praktische voorbeelden en oefeningen omtrent de ideale lichaamshouding bij het heffen van  verschillende soorten voorwerpen. Na deze les kunnen de leerlingen beter de risico’s van het werk inschatten en zullen ze ook gemakkelijker oplossingen vinden voor de problemen op de werkvloer. De werksituatie zal er niet alleen door verbeteren, ook een groot aantal arbeidsongevallen kunnen voorkomen worden als je ergonomisch leert denken.

tiltechnieken klik op de foto voor meer foto's

 
Leerlingen 7PPT krijgen opleiding bedrijfsbrandveiligheid

De leerlingen van het zevende jaar ‘Productie- en Procestechnologie’ kregen een theoretische opleiding rond brandveiligheid in verschillende bedrijfscontexten. Onder begeleiding van mevr. Batselier trokken de laatstejaars naar de brandweerkazerne van Geraardsbergen. Lesgever en brandweerman Björn Redant gaf de opleiding ‘Bedrijfsbrand’ die zich toespitste op de theorie van het vuur en zich concentreerde op diverse blusmethodes zoals sprinklers en schuimblussers.

Brandweer 600 x 450 klik op de foto voor meer foto's

 
Leerlingen 6ST en 7PPT krijgen opleiding over voedselveiligheid

De leerlingen van het zesde jaar ‘Sociaal Technische Wetenschappen’ en het zevende jaar ‘Productie-en Procestechnologie’ kregen gisteren bezoek van een voedingsdeskundige.  In een gevarieerde en uitgebreide uiteenzetting over alles wat met voedselveiligheid te maken heeft passeerden onderwerpen zoals microben, bacteriën, veiligheidstips, gebruiken en verantwoordelijkheden.

Voor de richting ‘Sociaal Technische Wetenschappen’ verandert er heel wat in het leerplan vanaf dit schooljaar 2017-2018. De stages zijn verleden tijd en in het ganse jaar door zullen er heel wat gastsprekers, workshops en extra-muros-activiteiten worden georganiseerd. De leerlingen luisterden aandachtig en zullen vanavond zeker opletten wat er precies op hun bord komt.

voedselveiligheid

 
Productie- en procestechnologie - DE opleiding met werkzekerheid

Op het einde van het schooljaar stellen heel wat laatste-jaars zich de vraag: “Wat nu? Wordt het de arbeidsmarkt, de hogeschool of de universiteit of is dit net iets te hoog gegrepen voor mij?”

Voor jongeren die op zoek zijn naar verdere uitdagingen binnen hun opleiding reikt een passende opleiding Secun-dair na secundair (Se-n-Se) “Productie- en proces-technologie” misschien de juiste oplossing aan. Deze opleiding kan voor hen de missing link zijn tussen het secun-dair en het hoger onderwijs?
“Productie- en procestechnologie” is een studierichting van 1 jaar die je prima voorbereidt op het beroep van operator.
Als toekomstige operator leer je industriële processen beheersen en sturen. Je krijgt geen algemene vakken meer, maar wel een heel praktijkgerichte opleiding, die afgewisseld wordt met veel werkplek-leren in een technologische, industriële omgeving.
Hierdoor leer je op één jaar tijd alle knepen van het vak als operator in de diverse sectoren (hout, voeding, metaal, chemie, textiel...).
Het KA Geraardsbergen heeft al heel wat gesprekken gevoerd met mogelijke partnerbedrijven (Siemens, La Lor-raine, Tekni-Plex Europe, Syral, Audi, …).
Via werkplekleren bij onze partnerbedrijven zullen de studenten opgeleid worden om direct inzetbaar te zijn binnen de arbeidsmarkt.
De intense samenwerking met het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de opleiding maximaal afgestemd is op de noden van de arbeidsmarkt. Zo zal iemand die een Se-n-Se-opleiding gevolgd heeft precies opgeleid zijn volgens het profiel dat een sector verwacht van een startende werknemer.
Alle bedrijven zorgen ervoor dat de veelvuldige stages op maat zijn van de student. Zo doen de cursisten heel wat ervaring op en bezorgt de opleiding hen een aanzienlijke voorsprong op de arbeidsmarkt . Het interessante aan deze opleiding is dat de studenten van meerdere sectoren kunnen proeven om nadien te bepalen welke sector voor hen de meest geschikte is.
Het is duidelijk dat het beroep van operator veel meer aspecten biedt dan bandwerk alleen. Afgestudeerden kunnen later aan de slag als productieverantwoordelijke, product-ontwikkelaar, kwaliteitscoördinator, logistiek verantwoordelijke, meestergast, ploegleider, …
Kortom, productie- en procestechnologie biedt de jongeren een toekomstperspectief aan binnen het bedrijfsleven met tal van doorgroeimogelijkheden.
Hoewel het een technologische richting is, heb je geen technische voorkennis nodig, wel een stevige portie interesse in technologie. Naast jongeren met een diploma uit een technische studierichting is de opleiding ook geschikt voor jongeren met een vooropleiding algemeen secundair onderwijs. Door het grote tekort aan operatoren heb je een grote werkzekerheid in een brede waaier aan sectoren.

KLIK HIER VOOR MEER INFO

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL