Nieuws
Fotoverslag: Wonderlijke sfeer op kerstmarkt KA

De kerstbomen worden opgehaald of verbrand, de kerstversiering vliegt terug op zolder en de melige kerstsongs teisteren niet langer de huiskamer. Met het einde van de feestperiode wil het KA Geraardsbergen nog graag eens terugblikken op de geslaagde en gezellige kerstmarkt die werd georganiseerd na het oudercontact in de polyvalente zaal en op de speelplaats van het KA Geraardsbergen.

Door op onderstaande foto te klikken, kan je genieten van leuke foto’s van de vele kraampjes op onze kerstmarkt. Er waren kraamhouders met eten en drinken maar ook met heel wat gadgets, kerstcuriositeiten of ideale geschenkjes voor tijdens de feestperiode. Naast leerlingen waren er ook externe partners die gezellige kraampjes of informatiestanden hadden geplaatst rond de vuurkorven van het KA. De winst van het eten en drinken ging trouwens integraal naar het goede doel van de ‘Warmste Week van het KA’. Het fantastische initiatief lokte dan ook heel wat volk dat met een lekkere glühwein kon starten aan een toffe kerstvakantie.

kerstmarkt KA

 
Oud-leerling Thomas A. Richards op bezoek bij koningin Mathilde

Thomas A. Richards studeerde in 2012 af in de richting ‘Latijn – Moderne Talen’ op het KA Geraardsbergen en mocht als AIESEC-afgevaardigde op bezoek bij koningin Mathilde omdat hij dit jaar het evenement ‘Making Tomorrow: Student’s for the SDG’s’  organiseerde.

AIESEC is de grootste studentenorganisatie wereldwijd en richt zich op het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Op dit moment volgt Thomas, wiens broer Samuel nog steeds op het KA Geraardsbergen zit, het tweede Masterjaar Pedagogische Wetenschappen.  Daarnaast is hij ook nog voorzitter van AIESEC Gent waar hij 25 leden en een raad van bestuur begeleidt en heel wat jongeren op cross-culturele uitwisseling stuurt via betaalde of vrijwillige stages.

“Ik had de koningin uitgenodigd als gastspreekster op een evenement dat ik organiseerde voor AIESEC maar ze kon jammer genoeg niet aanwezig zijn.  Ze kent onze organisatie wel heel goed, aangezien een van haar adviseurs nog vrijwilliger bij ons is geweest, daarom nodigde ze mij uit om samen met andere jongerenvoorzitters te praten over hoe wij actief werken aan de SDG’s.  De koningin is namelijk de internationale ambassadrice van deze Sustainable Development Goals.”vertelt Thomas vol passie.

“Ik herinner me mijn tijd op het KA Geraardsbergen als een plek waar ik veel vrijheid kreeg om te groeien, om fouten te maken en om mijzelf te ontdekken. De leukste vakken vond ik L.O. (uiteraard), Latijn (omwille van de cultuur die ik uiterst interessant vond) en ook Nederlands (alhoewel ik pas Nederlands heb geleerd na mijn zevende levensjaar). Nederlands heeft me altijd geprikkeld en het hielp dat mevr. De Cuyper als lerares zeer streng maar rechtvaardig was waardoor ik het uiterste haalde uit mijn capaciteiten. Ook mevr. Van den Brande ben ik heel dankbaar want ik voelde mij meteen welkom in haar klas en ook dhr. Coudron zal ik niet snel vergeten omdat hij open-minded was en hij me in de  klas het gevoel gaf dat hij ons serieus nam en naar waarde schatte.”blikt Thomas nostalgisch terug op zijn KA-periode.

Het KA Geraardsbergen is heel fier dat oud-leerlingen zoveel initiatief nemen en we hopen dat Thomas deze unieke ontmoeting met de koningin nooit zal vergeten.

thomas richards bij de koningin 600 x 358

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL