Nieuws
NIEUWE WEBSITE

Wij verwelkomen je graag op onze nieuwe website!!

logo KA nieuw

 
KA Geraardsbergen organiseert succesvolle infoavond in Middenschool

Op dinsdag 6 maart 2018 organiseerde het KA na enkele jaren opnieuw een infoavond voor leerlingen die de overstap van de eerste naar de tweede graad maken in september. Waar deze vroeger doorging in de gebouwen van het KA, verplaatste het team van directie en leerkrachten zich dit jaar naar de gebouwen van de Middenschool. Deze wijziging bleek een schot in de roos!

“Het KA organiseerde vroeger jaarlijks één of meerdere infoavonden in de Papiermolenstraat. Doorheen de jaren bleek de interesse voor deze infosessies echter af te nemen en hadden we minder publiek. Dit jaar wilden we met het directieteam onze infoavond nieuw leven inblazen. Ons naar de leerlingen van het tweede jaar verplaatsen, leek een ideale optie, omdat wij als school immers garant staan voor betrokkenheid, open communicatie en persoonlijk contact. De kloof met nieuwe leerlingen werd kleiner gemaakt door ons naar hun vertrouwde omgeving te verplaatsen”, licht directeur Brecht Persoons toe.

Tijdens de infoavond werden naast de missie en de visie van het KA, ook het studieaanbod met nieuwe complementaire vakken en het AGORA-concept uit de doeken gedaan. Daarnaast sloten ook heel wat leerkrachten uit het derde jaar van het KA aan tijdens de avond om vragen van nieuwe leerlingen te beantwoorden en hen te begeleiden naar een keuze die perfect bij hen past. “Jongeren kijken nog al te vaak naar de studiekeuze van klasgenoten wanneer ze een nieuwe fase in hun onderwijscarrière aanvangen. Als school vinden we het echter belangrijk dat elke jongere zijn of haar keuze maakt op basis van de eigen talenten. Daarnaast zetten we ook in op nieuwe complementaire vakken waaruit de leerlingen kunnen kiezen. Hierdoor krijgen ze de kans om hun studiepakket volledig af te stemmen op de persoonlijke voorkeuren: sportievelingen kunnen kiezen voor extra sport, wiskundeknobbels gaan voor de optie Mathematics en voor de creatievelingen is er GAP (graphics, arts and publicity). Ondernemen en IT & Nieuwe media behoren ook tot de mogelijkheden”, aldus directeur Persoons.

Wie wenst in te schrijven, kan dagelijks terecht op het KA Geraardsbergen tijdens de schooluren. Ook tijdens de opendeuravond van 27 april kunnen toekomstige leerlingen langskomen om zich in te schrijven. De school opent dan haar deuren van 17.00 tot 21.00 u.

infoavondMS

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL