Nieuws


NIEUWE WEBSITE

Wij verwelkomen je graag op onze nieuwe website!!

logo KA nieuw

 
KA Geraardsbergen organiseert succesvolle infoavond in Middenschool

Op dinsdag 6 maart 2018 organiseerde het KA na enkele jaren opnieuw een infoavond voor leerlingen die de overstap van de eerste naar de tweede graad maken in september. Waar deze vroeger doorging in de gebouwen van het KA, verplaatste het team van directie en leerkrachten zich dit jaar naar de gebouwen van de Middenschool. Deze wijziging bleek een schot in de roos!

“Het KA organiseerde vroeger jaarlijks één of meerdere infoavonden in de Papiermolenstraat. Doorheen de jaren bleek de interesse voor deze infosessies echter af te nemen en hadden we minder publiek. Dit jaar wilden we met het directieteam onze infoavond nieuw leven inblazen. Ons naar de leerlingen van het tweede jaar verplaatsen, leek een ideale optie, omdat wij als school immers garant staan voor betrokkenheid, open communicatie en persoonlijk contact. De kloof met nieuwe leerlingen werd kleiner gemaakt door ons naar hun vertrouwde omgeving te verplaatsen”, licht directeur Brecht Persoons toe.

Tijdens de infoavond werden naast de missie en de visie van het KA, ook het studieaanbod met nieuwe complementaire vakken en het AGORA-concept uit de doeken gedaan. Daarnaast sloten ook heel wat leerkrachten uit het derde jaar van het KA aan tijdens de avond om vragen van nieuwe leerlingen te beantwoorden en hen te begeleiden naar een keuze die perfect bij hen past. “Jongeren kijken nog al te vaak naar de studiekeuze van klasgenoten wanneer ze een nieuwe fase in hun onderwijscarrière aanvangen. Als school vinden we het echter belangrijk dat elke jongere zijn of haar keuze maakt op basis van de eigen talenten. Daarnaast zetten we ook in op nieuwe complementaire vakken waaruit de leerlingen kunnen kiezen. Hierdoor krijgen ze de kans om hun studiepakket volledig af te stemmen op de persoonlijke voorkeuren: sportievelingen kunnen kiezen voor extra sport, wiskundeknobbels gaan voor de optie Mathematics en voor de creatievelingen is er GAP (graphics, arts and publicity). Ondernemen en IT & Nieuwe media behoren ook tot de mogelijkheden”, aldus directeur Persoons.

Wie wenst in te schrijven, kan dagelijks terecht op het KA Geraardsbergen tijdens de schooluren. Ook tijdens de opendeuravond van 27 april kunnen toekomstige leerlingen langskomen om zich in te schrijven. De school opent dan haar deuren van 17.00 tot 21.00 u.

infoavondMS

 
Willy Van Heddeghem neemt na acht jaar afscheid als docent ‘Rijbewijs Op School’

Willy Van Heddeghem is oud-leerkracht en voormalig TAC van het KA Geraardsbergen; daarnaast was hij ook een tijdje verantwoordelijke van de infrastructuur van scholengroep 20. Dhr Van Heddeghem bleef na zijn carrière actief als docent ‘Rijbewijs Op School’ op het KA. Op woensdagnamiddag kwam hij acht jaar lang de 17-jarigen onderwijzen over verkeersregels, verkeersveiligheid en alles wat een jongere moet weten om te slagen voor het theoretisch rijexamen.

Samen met mevr. Ockerman, die naast de praktische organisatie  van het ‘Rijbewijs Op School’ ook de rijexamens op school organiseert, stoomden ze de jonge leerlingen klaar om zich veilig in het verkeer te bewegen. Vanaf volgend jaar wordt ‘Rijbewijs Op School’ in Vlaanderen afgeschaft waardoor dhr Van Heddeghem bloemen en wijn in ontvangst mocht nemen bij zijn allerlaatste theorieles.

rijbewijs 450 x 600

 
Wetenschapsleerlingen bezoeken dienst cardiologie in het ziekenhuis van Geraardsbergen

De leerlingen van 5 WW en 6 WW kregen de unieke kans om een namiddag door te brengen op de dienst cardiologie (specialisatie van het hart) van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen. De jonge wetenschapsleerlingen kregen uitleg van prof. Dr. Stefaan Van Damme, expert elektrofysiologie (studie van ritmestoornissen). Na deze algemene inleiding tot de cardiologie konden de KA-leerlingen op vrijwillige basis een echografie laten uitvoeren door de expert.

Tijdens de echografie werden de bloedstroom en weefsels in beeld gebracht. Deze techniek wordt gebruikt om onder andere hartfalen, hoge bloeddruk en hartklepstoornissen op te sporen. Daarnaast konden de leerlingen op vrijwillige basis een fietstest afwerken waarbij men via het hart de conditie, het hartritme en eventuele  zuurstoftekorten kan meten.

De leerlingen en hun begeleiders dhr Kjell Vandekerkhove en mevr. Anneleen Moreels waren enorm tevreden over deze educatieve uitstap. Het KA Geraardsbergen probeert de leerlingen zo vaak mogelijk in contact te brengen met het werkveld en hoopt de wetenschapsleerlingen te inspireren en te informeren over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam.

cardio 1 600 x 337cardio 2 600 x 600

 
7TBZ deelt draaimolentjes uit als uitnodiging voor GIP-kermisproject met bewoners WZC De Populier

De leerlingen van het zevende jaar ‘Thuis- en Bejaardenzorg’ hebben mooie draaimolentjes gemaakt als uitnodiging voor hun GIP-project met als thema kermis dat doorgaat op 29 maart met de bewoners van WZC De Populier. De leerlingen maakten deze originele uitnodiging om de oudere bewoners uit te nodigen en warm te maken voor hun grote ‘Kermisproject’ dat ze als eindwerk organiseren.

Op 29 maart transformeren de laatstejaars WZC De Populier in een echte kermis en entertainen ze de bewoners met moderne en oude kermistradities. Naast oude beelden en typische ludieke ontspanningsmogelijkheden worden de bewoners ook geanimeerd dankzij uitdagende oefeningen en spelletjes op de tabloid en computer. De begeleiders van dit eindwerk (mevr. Hombeck, mevr. Baetens, dhr Coudron en mevr. Vanderputten) kijken uit naar de creativiteit en het inlevingsvermogen van de leerlingen tijdens de realisatie van dit project.

kermisproject

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL