Nieuws
Fotoverslag: Wonderlijke sfeer op kerstmarkt KA

De kerstbomen worden opgehaald of verbrand, de kerstversiering vliegt terug op zolder en de melige kerstsongs teisteren niet langer de huiskamer. Met het einde van de feestperiode wil het KA Geraardsbergen nog graag eens terugblikken op de geslaagde en gezellige kerstmarkt die werd georganiseerd na het oudercontact in de polyvalente zaal en op de speelplaats van het KA Geraardsbergen.

Door op onderstaande foto te klikken, kan je genieten van leuke foto’s van de vele kraampjes op onze kerstmarkt. Er waren kraamhouders met eten en drinken maar ook met heel wat gadgets, kerstcuriositeiten of ideale geschenkjes voor tijdens de feestperiode. Naast leerlingen waren er ook externe partners die gezellige kraampjes of informatiestanden hadden geplaatst rond de vuurkorven van het KA. De winst van het eten en drinken ging trouwens integraal naar het goede doel van de ‘Warmste Week van het KA’. Het fantastische initiatief lokte dan ook heel wat volk dat met een lekkere glühwein kon starten aan een toffe kerstvakantie.

kerstmarkt KA

 
Oud-leerling Thomas A. Richards op bezoek bij koningin Mathilde

Thomas A. Richards studeerde in 2012 af in de richting ‘Latijn – Moderne Talen’ op het KA Geraardsbergen en mocht als AIESEC-afgevaardigde op bezoek bij koningin Mathilde omdat hij dit jaar het evenement ‘Making Tomorrow: Student’s for the SDG’s’  organiseerde.

AIESEC is de grootste studentenorganisatie wereldwijd en richt zich op het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Op dit moment volgt Thomas, wiens broer Samuel nog steeds op het KA Geraardsbergen zit, het tweede Masterjaar Pedagogische Wetenschappen.  Daarnaast is hij ook nog voorzitter van AIESEC Gent waar hij 25 leden en een raad van bestuur begeleidt en heel wat jongeren op cross-culturele uitwisseling stuurt via betaalde of vrijwillige stages.

“Ik had de koningin uitgenodigd als gastspreekster op een evenement dat ik organiseerde voor AIESEC maar ze kon jammer genoeg niet aanwezig zijn.  Ze kent onze organisatie wel heel goed, aangezien een van haar adviseurs nog vrijwilliger bij ons is geweest, daarom nodigde ze mij uit om samen met andere jongerenvoorzitters te praten over hoe wij actief werken aan de SDG’s.  De koningin is namelijk de internationale ambassadrice van deze Sustainable Development Goals.”vertelt Thomas vol passie.

“Ik herinner me mijn tijd op het KA Geraardsbergen als een plek waar ik veel vrijheid kreeg om te groeien, om fouten te maken en om mijzelf te ontdekken. De leukste vakken vond ik L.O. (uiteraard), Latijn (omwille van de cultuur die ik uiterst interessant vond) en ook Nederlands (alhoewel ik pas Nederlands heb geleerd na mijn zevende levensjaar). Nederlands heeft me altijd geprikkeld en het hielp dat mevr. De Cuyper als lerares zeer streng maar rechtvaardig was waardoor ik het uiterste haalde uit mijn capaciteiten. Ook mevr. Van den Brande ben ik heel dankbaar want ik voelde mij meteen welkom in haar klas en ook dhr. Coudron zal ik niet snel vergeten omdat hij open-minded was en hij me in de  klas het gevoel gaf dat hij ons serieus nam en naar waarde schatte.”blikt Thomas nostalgisch terug op zijn KA-periode.

Het KA Geraardsbergen is heel fier dat oud-leerlingen zoveel initiatief nemen en we hopen dat Thomas deze unieke ontmoeting met de koningin nooit zal vergeten.

thomas richards bij de koningin 600 x 358

 

 
De directie, het personeel en de Vriendenkring van het KA Geraardsbergen wensen u en uw familie het allerbeste toe voor 2018

De directie, het personeel en de Vriendenkring van het KA Geraardsbergen wensen u en uw familie het allerbeste toe voor 2018.

nieuwjaar 600 x 288

 
Schilderen en Decoratie slaat de hand aan Ronsese praalwagen

Met carnaval in aantocht wordt er weer hard gewerkt aan de praalwagens die door de straten zullen trekken. Verbluffende constructies met prachtige kleuren zorgen elk jaar opnieuw voor de juiste sfeer en ambiance. Hoe worden deze kunstwerken bedacht en vormgegeven? Onze zesdejaars ‘Schilderen en Decoratie’ gingen, o.l.v. hun leerkracht Wim Coessens, een kijkje nemen in een loods te Ronse.

Op vrijdag 15/12/2017 mochten onze studenten, als afwisseling op hun stage, op bezoek bij een sympathieke carnavalsvereniging. Ze kregen uitleg over het ontwerpen en de opbouw van de wagens,   spuit- en verftechnieken werden gedemonstreerd en het werken met schaduwen werd helemaal uit de doeken gedaan. Als kers op de taart mochten onze leerlingen daarna zelf aan de slag.

Deze unieke kijk achter de schermen van het carnavalsgebeuren werd bij onze leerlingen zeer enthousiast onthaald. Met weer wat extra kennis op zak keerden onze leerlingen ‘Schilderen en Decoratie’ tevreden naar huis terug.

 

praalwagen

 
Oud-leerling Rani Bruylandt doet haar stage ‘lager onderwijs’ in Zuid-Afrika

Het KA Geraardsbergen heeft een groot hart voor zijn oud-scholieren  en is dan ook heel fier als het hoort dat een ex-leerling  een avontuurlijke stage doet in het verre Zuid-Afrika. Rani Bruylandt studeert momenteel in de richting ‘Lager Onderwijs’ aan de Hogeschool Odisee en gaat stagelessen gaan geven in de ‘Laerskool Klapmuts’ in een arme wijk (township) in Zuid-Afrika.

“Mijn interesse werd gewekt door de verhalen van medestudenten die daar vorig jaar een echte droomstage beleefden. Ik wil met mijn eigen ogen zien hoe je in die diverse Zuid-Afrikaanse omgeving  kan lesgeven. Je leert er omgaan met armoede, verschillende culturen en een samenleving die wordt gekenmerkt door diversiteit. Omgaan met heterogene groepen wordt ook steeds belangrijker in onze samenleving en die ervaring zal ik dus zeker kunnen meenemen naar mijn eigen lespraktijk.”vertelt Rani uitgelaten.

“Op het KA Geraardsbergen volgde ik de richting ‘Humane Wetenschappen’ en dit vormde echt wel een ideale voorbereiding om naar een leerkrachtenopleiding te gaan. De informatie uit de lessen cultuur- en gedragswetenschappen was een dankbare houvast in mijn opleiding ‘Lager Onderwijs’ aangezien er op heel wat geziene onderwerpen werd voortgebouwd.”vertelde Rani nostalgisch.

Het KA Geraardsbergen is fier dat zijn oud-leerlingen de wereld verkennen en wenst Rani een schitterende en unieke ervaring toe.

rani

 
Fotoverslag: KA Geraardsbergen trakteert met frietjes na laatste examens

De examenperiode gaat vaak gepaard met stress en heel wat studeerwerk! Daarom beloont het KA Geraardsbergen zijn leerlingen met gratis frietjes, frikandellen en kaaskrokketten om het einde van de examenperiode te vieren. De leerlingen konden in de polyvalente zaal nog wat napraten over de examens en konden met een goed gevoel de kerstvakantie induiken. Donderdag 21 december krijgen de leerlingen hun rapport en is er ook een gezellige kerstmarkt voorzien op de speelplaats van het KA Geraardsbergen! Om alle foto's te bekijken van de frietjes, frikandellen en uitgelaten jongeren klik je op de onderstaande foto!

frieten na examens

 
Zesdejaars ‘Carrosserie en Spuitwerken’ krijgen rondleiding bij Volvo Cars

De leerlingen van 6CA kregen onder begeleiding van dhrn. Erauw en De Bruyn een rondleiding in de afdeling ESDIX van Volvo Cars in Gent. Ze kregen een uniek zicht op de afdeling die zich specialiseert en focust op het herstellen van kleine schade aan auto’s alvorens ze de fabriek verlaten.

De leerlingen volgden ook een informatiesessie over de veiligheidsnormen en veiligheidsmaatregelen die worden genomen bij de multinational. Als afsluiter kregen de leerlingen de eer om het nieuwe automodel XC40 te bezichtigen. Het KA Geraardsbergen vindt deze bedrijfsbezoeken heel erg interessant omdat het goed aansluit met de realiteit op de arbeidsmarkt.

IMG 0762 600 x 450

IMG 0759

 

 

 
KA Geraardsbergen loopt 256,5 km voor het goede doel op Warmathon Gent

Een grote groep van 21 leerkrachten en medewerkers van het KA Geraardsbergen liep samen zo’n 256,5 km op de Warmathon in Gent. Deze loopwedstrijd is een initiatief die geld inzamelt tijdens de ‘Warmste Week’ van Studio Brussel voor de verschillende goede doelen van ‘Music For Life’.

Het KA Geraardsbergen benadrukte hiermee dat het niet alleen een sportieve school is maar ook een warm hart heeft voor acties die anderen helpen en ondersteunen. Dankzij de hulp van ‘De Vriendenkring vzw’ liepen de verschillende leerkrachten en medewerkers van het KA Geraardsbergen met een mooie roze of blauwe outfit op het uitdagende parcours van ‘De Blaarmeersen’ in Gent. De richting ‘Schilderen & Decoratie’ bedrukte de mooie outfits en de rest werd gedaan door de getrainde benen van de volgende dappere deelnemers:

Gunther De Geeter, Christoph Van der Stockt, Dieter Guldemont, Stijn De Graeve, Bruno Thiebaut, Arno Hiers, Kristof Manssens, Jorn Wauters, Frederick Van Acker, Freya Impens, Alexandra De Clercq, Natascha Derwael, Emily De Padt, Dana Haegeman, Veerle De Smet, Silke Vander Putten, Evelien Daems, Bianca Coutereel, Lieselotte Nechelput, Joke Reubens en Sophie Van Langenhove.

Het KA Geraardsbergen is heel fier op de enthousiastelingen en de fantastische groepssfeer en wil ook nog specifiek Silke Vander Putten en Dana Haegeman bedanken voor de organisatorische verantwoordelijkheidszin.

KA Geraardsbergen op Warmathon Gent

 
Leerlingen 6 Hout maken kennis met werkgevers uit eigen streek

Op vrijdag 15 december 2017 trokken de leerlingen uit 6 Houtbewerking in het kader van de projectweek naar de industriezone van Zottegem voor een bedrijfsbezoek aan VC Wood en BVBA Maegerman.

VC Wood is een grootleverancier in de houtsector, die eveneens een productiehal heeft voor het vervaardigen van plinten. De leerlingen kregen eerst heel wat uitleg over het belang van correct gestapeld hout, over hoelang hout moet drenken, enz. Na de ietwat theoretischere uitleg bezochten ze de stockageruimte waar ze kennis maakten met heel wat tropische houtsoorten die in de handel te verkrijgen zijn. In de werkruimte konden de leerlingen het verwerkingsproces van hout volgen, dat volgens de wensen van een klant verzaagd werd. Dit was een ultieme kans om alle machines in werking te zien. Het bezoek werd beëindigd in de productieafdeling waar de plinten vervaardigd worden.

Na de middagpauze trokken de leerlingen samen met dhrn Dierickx en Punnewaert, begeleiders, naar het 2de bedrijf van de dag: BVBA Maegerman.

BVBA Maegerman -gekend voor hun houten ramen, deuren en poorten- opende ook met plezier de deuren voor een bezoek door onze leerlingen. Niet alleen kregen ze een gedetailleerde uitleg over de houtsoorten, bevestigingsmaterialen en houtverbindingen die tegenwoordig gebruikt worden, ook kregen de leerlingen een ruime inkijk in het productieproces. Ze konden de hele verwerking volgen: startend van een ruwe balk werd een volledig afgewerkt product gecreëerd. Aan het einde van het bezoek ontving iedereen nog een vouwmeter als aan aandenken.

uitstap hout

 
Leerlingen 6EI bezoeken werkplaats NMBS

De zesdejaars van de richting ‘Elektrische Installaties’ trokken onder begeleiding van dhr Govaert naar de werkplaats van de NMBS waar ze naast een theoretische presentatie ook een rondleiding kregen op de plek waar de elektrische en mechanische herstellingen van de treinstellen gebeuren.

Een toekomstgerichte uitstap die perfect past binnen de ‘Projectweek van het BSO’ want de NMBS focuste tijdens de dag op de verschillende functies die ze specifiek aanbieden voor leerlingen uit de richting ‘Elektrische Installaties’. Naast een voorstelling over de werking van de Belgische Spoorwegen namen de leerlingen ook een kijkje in, op en onder de verschillende soorten rijtuigen. De leerlingen bezochten de ‘oldtimers’ en merkten meteen de grote verschillen met de hypermoderne toestellen op die recent werden aangekocht. “De jongeren merkten dat de techniek enorm snel evolueert en dat de spoorwegen in de toekomst steeds betere en geschoolde techniekers zullen kunnen gebruiken. Heel wat leerlingen reageerden positief op deze unieke blik op het werkveld en maakten hier misschien wel kennis met hun toekomstige werkgever”, vertelde een tevreden begeleider dhr Govaert. Klik zoals steeds op onderstaande foto om meer foto’s van deze uitstap te bekijken.

bezoek NMBS

 
Teambuildingsspelletjes en pannenkoeken tijdens projectweek BSO

De zesdejaars uit de BSO-richtingen kregen een actieve en groepsvormende woensdagvoormiddag voorgeschoteld vol teambuildingsspelletjes en zelfgemaakte pannenkoeken. Er werden drie groepen gevormd die tegen elkaar op ludieke sportactiviteiten uitvoerden zoals zaklopen, touwtrekken, een dynamisch groepsspel op turnbanken, het skilattenspel, enz.

Het derde lesuur maakten de leerlingen zelf pannenkoeken, wat voor heel wat jongeren een eerste kennismaking was met de wondere wereld van de keuken. Onder begeleiding van mevr. Godelie veranderden de bloem, de eieren, de melk en de boter in lekkere bruingebakken pannenkoeken. Het laatste lesuur werd er van de lekkernij gesmuld en werd de keuken uiteraard weer mooi opgeruimd. Kortom een geslaagde teambuildingsvoormiddag met een smakelijke afsluiter. Als je op onderstaande foto klikt kan je nog meer foto’s van deze leuke activiteit bekijken.

teambuidling BSO

 
KA Geraardsbergen organiseert Warmste Kerstmarkt

Op donderdag 21 december 2017 wordt de speelplaats van het KA Geraardsbergen omgetoverd in een gezellige kerstmarkt. De leerlingenraad zal drank en spijs verkopen ten voordele van de Warmste Week. Daarnaast zullen er ook een aantal verkoopstandjes opgesteld worden, ideaal voor de last-minute aankoop van kunstwerken, gadgets of bijvoorbeeld juweeltjes voor onder de kerstboom.

Doorheen de avond zorgt de KA-band voor een gezellig deuntje en voor de kinderen wordt animatie en grime voorzien.

Iedereen is van harte welkom tussen 17.00 en 22.00 u.

KAG FLYER KERSTMARKT

 
Leerlingen ‘6de jaar Elektrische Installaties’ krijgen toekomstgerichte workshop rond domotica

Ook de leerlingen uit de richting ‘Elektrische Installaties’ kregen tijdens deze ‘Projectweek van het BSO’ een vernieuwende workshop voorgeschoteld. Filip De Smet, sales engineer bij Teletask Domotica Vlaanderen van de firma Stagobel Electro, kwam uitleg geven over de automatisatie en integratie van alle elektrische systemen door domotica.

De leerlingen maakten kennis met de nieuwe systemen en leerden toekomstgericht programmeren. Stagobel Electro is een trendsetter in België rond het configureren en programmeren van domotica  en begeleider dhr Govaert was onder de indruk van de demokoffer die ze voor deze workshop konden gebruiken. De leerlingen leerden hoe ze verwarming, camera’s, drukknoppen,… via domotica op afstand konden beheren. “Alles gebeurt via applicaties van Teletask via moderne en zeer professionele touchscreens. Naast de oefeningen kregen de leerlingen ook nog een informatieve bundel met veel informatie en zelfs met prijslijsten. Het was een meer dan geslaagde workshop die de leerlingen toont hoe gemoderniseerd het vak van elektricien tegenwoordig is.”verklaarde dhr Govaert. Als je op onderstaande foto klikt, kan je meer foto's bekijken van deze workshop.

workshop domotica

 
Leerlingen ‘6 Carrosserie’ krijgen initiatie grondverfspuiten met '3-lagensysteem'

De leerlingen van het zesde jaar ‘Carrosserie’ kregen van Rik D. van de firma BASF Glasurit een enorm interessante en interactieve inwijding in het thema ‘nat-in-nat schilderen’. Ook oefenden ze de techniek van het grondverfspuiten met een 3-lagensysteem en kregen ze een korte introductie van een nieuwe vernissoort.

Wie als spuiter succes wil hebben, heeft naast topmaterialen en moderne technologie ook een gedegen opleiding nodig. De workshop speelde perfect in op de individuele voorkennis van de leerlingen en vormde een enorme surplus om de aansluiting met de arbeidsmarkt te verzekeren.

grondverfspuiten

 
zesdejaars ‘Schilderen en Decoratie’ volgen workshops rond plamuren

De zesdejaars uit de richting ‘Schilderen en Decoratie’ gaven met een workshopdag rond plamuren de aftrap van de ‘Projectweek BSO’. Tijdens de examenperiode krijgen leerlingen uit de BSO-richtingen een goedgevuld weekprogramma boordevol workshops, teambuildingsactiviteiten en infosessies van gastsprekers voorgeschoteld waardoor ze nog beter voorbereid worden op de arbeidsmarkt.

De schildersleerlingen woonden eerst een theoretisch gedeelte bij gegeven door dhr Hugo Myncke, manager van Toutpret Benelux, een onafhankelijke familiale maar internationale groep gespecialiseerd in plamuren. Na de theorie gingen de leerlingen onder begeleiding van dhrn Schatteman en Guldemont zelf aan de slag met plamuurpasta, plamuurvulsel en plamuurpoeder om de techniek van het plamuren onder de knie te krijgen. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s van deze interessante dag te bekijken.

plamuren

 
Fotoverslag: Leerlingen 3de jaar BSO bakken heerlijke speculaas als examenopdracht

De jaarlijkse examenopdracht voor de leerlingen van het derde jaar BSO is het creëren van heerlijke speculaasfiguren. Voor leerlingen uit afdelingen zoals ‘Basismechanica, Hout of Schilderen & Decoratie’ is dit ver weg uit hun comfortzone verklaart begeleidster mevr. Vander Putten. De opdracht werd bedacht en opgesteld door mevr. Debevere en mevr. De Taeye en uiteindelijk ook uitgevoerd door mevr. Devleesschouwer en Vander Putten. Deze examenopdracht was dan ook een gezamelijk project van de vakgroep PAV die graag inzet op differentiatie en de verschillende talenten en vaardigheden van de leerlingen.

‘We kiezen bewust voor deze opdracht omdat we onze leerlingen ook eens op een andere manier aan het werk willen zien. Ze moeten bewijzen dat ze kunnen samenwerken, initiatief nemen, elkaar helpen en dat ze georganiseerd aan het werk gaan. Dit zijn enkele belangrijke pijlers waarop ze gequoteerd worden. Je leert de leerlingen echt op een andere manier kennen en ziet kwaliteiten die in een gewone les soms minder zichtbaar zijn. Deze opdracht past uiteraard ook goed bij de tijd van Sinterklaas en Kerstmis en op het einde heb je heerlijke speculaasfiguurtjes om op te eten.’vertelt mevr. Vander Putten uitgelaten. Klik op de onderstaande foto om meer beelden van deze activiteit te bekijken.

speculaas

 
Stijn Cousin (6EW) stoot door in de Vlaamse Chemie Olympiade

Het KA Geraardsbergen is heel fier op de prestatie van Stijn Cousin (6EW), die doorstoot naar de tweede ronde van de 35ste jaargang van de ‘Vlaamse Chemie Olympiade’. De VCO is een een wedstrijd waarin leerlingen, van de derde graad secundair onderwijs, theoretische en experimentele vragen over chemie oplossen.

Stijn wist de meerkeuzevragen vlot te beantwoorden en mag op 28 februari 2018 deelnemen aan de tweede provinciale ronde met deelnemers uit heel Oost-Vlaanderen. De 17 beste deelnemers uit Oost-Vlaanderen zullen het opnemen tegen de andere Vlaamse provincies in de Chemiefinale op 28 april 2018. Het KA Geraardsbergen, en  in het bijzonder begeleidster mevr. Cornil, wensen Stijn veel succes met de voorbereidingen op deze proeven.

Stijn 600 x 450

 
KA Geraardsbergen wenst alle leerlingen veel succes met hun examens!

De directie en alle personeelsleden van het KA Geraardsbergen wensen alle leerlingen veel succes toe tijdens deze kerstexamenperiode. Samen met sinterklaas en koude temperaturen brengt de decembermaand ook de belangrijke eerste examenperiode. De leerlingen uit de ASO- en TSO-richtingen beginnen vandaag met hun eerste examen en de leerlingen uit de BSO-richtingen starten volgende week. De examens zijn belangrijk omdat ze ‘toetsen’ of de leerlingen de aangeleerde kennis en vaardigheden hebben onthouden, kunnen toepassen en kunnen gebruiken in uitdagende situaties. Aangezien de examens vaak een stressvolle periode zijn voor de leerlingen, ouders en leerkrachten wil het KA de leerlingen optimaal ondersteunen zodat ze de examens succesvol kunnen afronden.

24726560 10208139905774878 154391967 n

 
Fotoverslag: Sinterklaas bezoekt kaasavond KA Geraardsbergen

Het is vandaag zes december en samen met de start van de kerstexamenperiode 2017 vieren we vandaag dus ook de verjaardag van Sinterklaas. De goedheiligman kwam vorige vrijdag langs tijdens de kaasavond van het KA Geraardsbergen en werd daar samen met heel wat kinderen gefotografeerd. Deze mooie fotoreportage is terug te vinden aan de hand van een klik op onderstaande foto waar zoals steeds meer beeldmateriaal te vinden is over het KA Geraardsbergen.

sinterklaas

 
Opnieuw een geslaagde kaasavond

Naar jaarlijkse gewoonte vond op vrijdag 1 december de kaasavond van de Vriendenkring van het KA Geraardsbergen plaats. Meer dan 780 sympathisanten kwamen genieten van een rijkelijk gevuld kaas- en Breughelbuffet met aangepaste dranken. Onze dank gaat hierbij uit naar mevr. Martens die er, samen met haar leerlingen, alweer in slaagde onze smaakpapillen te verwennen.

Terwijl ouders, grootouders, tantes en nonkels volop genoten van een gezellige babbel, werden de kleinsten geëntertaind met spel, animatie en grime. Hiervoor willen we de leerlingen van het 6e jaar Verzorging uitdrukkelijk bedanken! Als kers op de taart was er voor de kinderen het bezoek van de Sint, die hen uiteraard niet met lege handen liet naar huis gaan.

Dhr Chris Teirlinck, voorzitter van de Vriendenkring, blikt terug als een tevreden man. De opkomst was zeker een succes te noemen.  Maar vooral ook de fijne samenwerking tussen leerkrachten en leerlingen, die blijk geeft van een positief schoolklimaat, stemt hem zeer tevreden. Dat onze school voor onze kinderen een aangename omgeving is om te leren en te vertoeven, is te danken aan de niet aflatende inzet van ons voltallige schoolteam. De talrijke opkomst voor de kaasavond betekent voor onze school niet alleen een financieel duwtje in de rug, maar bevestigt ons eveneens in het Pedagogisch Project dat we volgen.

We willen iedereen dan ook van harte bedanken voor de massale opkomst en het vertrouwen dat jullie ons bieden.

kaasavond

 
Leerlingen 7PPT beleven unieke teambuilding in avonturenpark ‘Koezio’

De leerlingen van het zevende jaar ‘Productie- en Procestechnologie’ beleefden onder begeleiding van dhr Van Der Smissen een onvergetelijke teambuildingsdag in Brussel. In de voormiddag gingen de leerlingen bowlen en in de namiddag bezochten ze het sensationele universum van het indoor avonturenpark Koezio.

In de spectaculaire locatie van Koezio kropen onze leerlingen in de huid van een ‘special agent’ en moesten ze springen, rennen en heel goed nadenken bij verschillende puzzels. “De leerlingen gebruikten hun fysieke en intellectuele capaciteiten, maar uiteraard was er ook een sterke teamgeest nodig. Samenwerken op een acrobatisch parcours op zo’n twaalf meter hoogte vergt ook best wat durf en moed, maar ik ben fier dat de leerlingen zo goedgezind hun grenzen durfden verleggen”, vertelde een trotse heer Van Der Smissen.

Teambuiding PPT

 
KA-medewerker Jimmy Godaert wint toonaangevende ‘Cultuurprijs Geraardsbergen’

Jimmy Godaert kreeg dit jaar de ‘Cultuurprijs Geraardsbergen’ voor zijn jarenlange inzet als (mede)organisator van tal van evenementen in en rondom Geraardsbergen, maar ook voor de cultuurspreiding, cultuureducatie en cultuurcreatie die hij ondersteunt als persmedewerker bij verschillende online-, dag- en weekmedia. De bekende journalist uit Geraardsbergen ontving de individuele prijs bestaande uit een gracieus bronzen beeldje en een geldprijs van 500 euro. Naast dhr Godaert waren ook Astertechnics (buiten categorie) en de vereniging ‘De Reuzengilde’ genomineerd.

De ‘Geraardsbergse Cultuurraad’ reikt op het einde van elk jaar een cultuurprijs uit aan diegene die zich het afgelopen werkingsjaar op socio-cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt of aan diegene die een uitzonderlijke of bijzondere culturele prestatie heeft verricht met een ruime weerklank in of voor Geraardsbergen.

Jimmy Godaert reageert enorm tevreden: ‘Ik ben verheugd dat ik deze prijs heb gewonnen. Het is een erkenning voor mijn jarenlange inzet bij de organisatie van verschillende evenementen in de stad Geraardsbergen. Met mijn fotoreportages en artikels over het cultuurgebeuren in Geraardsbergen probeer ik de stad ook al jarenlang te promoten. Ik ga nu zeker niet op mijn lauweren rusten want volgend jaar staan er weer twee grote topevenementen gepland.’

Het KA Geraardsbergen feliciteert dhr Godaert met zijn mooie bekroning en wenst hem nog veel succes met zijn culturele werking in het kader van de promotie van de stad Geraardsbergen.

cultuurkoning Jimmy

 
KA Geraardsbergen brengt alles in gereedheid voor bezoek van de Sint

Het KA Geraardsbergen organiseert vanavond zijn jaarlijkse kaasavond en ontvangt met Sinterklaas ook een heel belangrijke gast. De goedheiligman komt traditiegetrouw samen met zijn vrolijke roetpieten langs en brengt een klein cadeautje mee voor de brave kinderen.

Zoals vorig jaar zal er opnieuw kinderanimatie worden voorzien voor de allerkleinsten. Begeleidster mevr. De Vos heeft het ROK-lokaal versierd met leuke slingers, tekeningen en spelletjes. De leerlingen uit de richting ‘Voeding-Verzorging’ zullen deze avond de jongste bezoekers entertainen zodat de kaasavond voor jong en oud een gezellig avondje uit wordt.

sint 1 sint 2

 

 
Leerlingen Houtafdeling leggen laatste hand aan semesterprojecten

Tijdens het schooljaar krijgen de leerlingen uit de richting Hout zowel theoretische als praktische lessen. Tijdens de praktijkuren voeren ze regelmatig kleine oefeningen uit om bepaalde technieken onder de knie te krijgen. Doorheen het semester wordt echter ook aan grotere projecten gewerkt. Met de kerstvakantie in het zicht, stellen de leerlingen graag hun resultaten voor. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan onder andere de inrichting van het bureel van de afdelingsleerkrachten, aan een aantal boekentassenrekken voor BS Centrum en aan een tweetal canadian chairs.

houtafdeling

 
KA Geraardsbergen presenteert AGORA-project aan onderwijsexpert Dirk De Boe

Het KA Geraardsbergen kreeg vandaag bezoek van Dirk De Boe, een onderwijsexpert die gespecialiseerd is in creativiteit en innovatie, en toonde hem de werking van het vernieuwend AGORA-onderwijsproject dat dit jaar werd gelanceerd in de derde graad ‘Humane Wetenschappen’ in de Papiermolenstraat.

Het KA Geraardsbergen zet volop in op innovatie en startte daarom naast de AGORA-klas ook met duaal leren (de schoolbank op de werkplek), met vakoverschrijdende keuzemodules die focussen op de interesses van de leerlingen en met de uitbreiding van co-teaching in de klassen.

Dhr De Boe was onder de indruk van de werking van de AGORA-klassen waarbij binnen een cluster van vakken zelfgestuurd leren gestimuleerd wordt en waarbij de leerkracht functioneert als een inspirerende coach. Samen met coördinerend directeur mevr. Isabelle Truyen nam de gevierde auteur een kijkje in het openleercentrum en sprak hij met enkele AGORA-leerkrachten. Het KA Geraardsbergen hoopt met deze voorstelling een plekje te veroveren op het Edunext-leerfestival, zodat ze volgend jaar hun Agoraproject kunnen presenteren aan verschillende onderwijspartners die de onderwijsvernieuwing ook van binnenuit willen realiseren.

JA AGORA 600 x 450

 
Meer artikelen...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL