Oud-leerlingen in de kijker
Tanguy Ringoir, oud leerling van het KA Geraardsbergen, won het schaaktornooi van Millbrae

Tanguy

Tanguy Ringoir, oud leerling van onze school won het tornooi van Millbrae (San Francisco, Californië). Hij is speler bij de Geraardsbergse vereniging "Van Pion Tot Dame".

Hij verloor geen enkele wedstrijd, won 4x en speelde 5x remise.

--

Tanguy Ringoir (20) mag zich grootmeester noemen nadat hij een schaaktoernooi in de Verenigde Staten won. Hij is de jongste Belgische schaakgrootmeester ooit. "Jan Lion"

--

Tanguy Ringoir is lid van de Geraardsbergse schaakclub Van Pion tot Dame en is er al jaren de absolute uitblinker. Hij werd intussen twee keer Belgisch kampioen. Voor Ringoir vormde het grootmeesterschap de volgende uitdaging, dat is het summum in de schaakwereld. 

Hij studeert momenteel economie aan de universiteit van Baltimore in de Verenigde Staten. ‘Ik was van plan om me volledig op mijn studies te concentreren en geen schaaktoernooien te spelen. Maar momenteel vriest het hier aan de oostkust en toen ik de kans kreeg om in het zonnige Californië een tornooi te spelen, heb ik niet getwijfeld.’ Zijn schoolactiviteiten werden op een laag pitje gezet en hij trok naar San Francisco zonder veel schaakvoorbereiding. Maar dat bleek een goede zet, want na een wat moeilijke start werd Tanguy zelfs nog de winnaar van de schaakwedstrijd.

 

 
Oud leerling Kenneth De Smet (24) uit Geraardsbergen nam deel aan de Student Research Conference 2014

Masterstudent Economie presenteert bachelorproef aan Universiteit Delft

Op woensdag 26 november vond aan de Technische Universiteit van het Nederlandse Delft de ‘Student Research Conference 2014’ plaats. Dat is een conferentie waarop geselecteerde studenten uit Nederland en Vlaanderen hun bachelorproef mochten presenteren. Met Kenneth De Smet (24) was ook een student Economische Wetenschappen (UGent) uit Geraardsbergen van de partij. Samen met zijn medestudenten Jennifer Norga en Marieke Van Hecke gaf hij een presentatie over specialisatie in het secundair onderwijs.  


Een beoordelingscommissie bestaande uit wetenschappelijke experts beoordeelde de inzendingen en selecteerde de beste papers. Het werk van Kenneth De Smet en zijn medestudenten Economische Wetenschappen van de Faculteit Bedrijfskunde en Economische Wetenschappen aan Universiteit Gent haalde de uiteindelijke selectie van 70 van de 165 inzendingen. Kenneth, Jennifer en Marieke mochten in het Nederlandse Delft dan ook hun paper met als titel ‘Specialisatie in het Secundair Onderwijs: Een Goede Zaak?’ voorstellen aan de hand van een PowerPointpresentatie en maakten zo kans op de prestigieuze ‘Student Research Award’ ter waarde van 1500 euro. Die prijs in de wacht slepen, lukte uiteindelijk niet, maar hun deelname mag toch als een knappe en bijzondere prestatie worden beschouwd. De drie studenten krijgen hoe dan ook een eerste wetenschappelijke publicatie in de SRC-bundel van de VSNU, vereniging van Nederlandse universiteiten.


Oud-student KA Geraardsbergen

Kenneth De Smet (24) uit Overboelare studeerde in 2008 af aan het KA Geraardsbergen in de richting Latijn-Wiskunde en behaalde vervolgens een Masterdiploma Bedrijfspsychologie aan Universiteit Gent. Na die studie opteerde hij nog voor een bijkomende opleiding Economische Wetenschappen. Vorig jaar schreef Kenneth als bachelorstudent – intussen master – met twee medestudenten een bachelorproef over specialisatie in het secundair onderwijs. De bachelorproef behandelt de vooropgestelde onderwijshervorming van voormalig minister van onderwijs Pascal Smet. Het concentreerde zich op tracking ofwel het indelen van studenten in verschillende richtingen. Er werd meer bepaald nagegaan of onderwijs leerlingen vroeg dan wel laat dient in te delen. Daarnaast werd beleidsadvies met betrekking tot studie-oriëntatie meegegeven. Op aangeven van promotor dr. Stijn Baert (UGent) werd de paper ingezonden voor de ‘Student Research Conference’ in het Nederlandse Delft.

 

Foto Delft Conferentie-1 600 x 450

 
Oud-leerlinge Jasna Rokegem maakt indruk met futuristische modecollectie

Jasna Rokegem, drie jaar geleden afgestudeerd aan het KA in de richting Latijn-wiskunde, koos na het middelbaar resoluut voor het creatieve pad. Vol ambitie bouwt ze aan een carrière als modeontwerpster. Afgelopen vrijdag (21 november 2014) stelde ze, samen met een aantal andere jonge modetalenten, haar eerste collectie voor tijdens de zesde editie van de Incufashion-show.

Voor de gelegenheid werd het Kievitsnest in Antwerpen (van oorsprong een oude kerk) omgedoopt tot een moderne modetempel, een decor waarin de futuristische collectie van Jasna prachtig tot haar recht kwam. Haar creatieve stukken (met o.a. plastic halskragen en abstracte prints) konden op veel bijval rekenen bij het publiek van professionele en andere modeliefhebbers.

Jasna’s start op de catwalk van de Belgische mode was dus alvast veelbelovend. Wij wensen haar ook voor de toekomst alle succes toe!

 
Oud-leerling David Desmecht zet stap voorwaarts in zijn wielercarrière

Belofte wielrenner en Geraardsbergenaar David Desmecht volgde in 2009 elektrische installaties op het KA Geraardsbergen. Hij ruilde dit jaar het beloftenteam van Lotto-Belisol in voor EFC – Omega Pharma – Quick-Step. Dit is een stap voorwaarts in zijn wielercarrière. De school wenst haar oud-leerling alle wielersucces toe.

Afbeelding 8

 
Oud-leerling KA Geraardsbergen als onderzoeker aan de slag aan The University of Hong Kong

In 1999 studeerde Kim Batselier af in de richting Economie-wiskunde. Aan het atheneum houdt Kim goede herinneringen over. Zo denkt hij vaak terug aan zijn oud-leerkrachten mevr. De Decker en dhr Byl die hem uitvoerig hielpen toen hij de smaak van de wetenschappen te pakken kreeg. Meermaals bestookte hij hen met een hele reeks vragen.

Nadat Kim slaagde voor het toegangsexamen burgerlijk ingenieur, volgde hij gedurende 5 jaar (2000-2005) de opleiding burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Hij was voornamelijk geïnteresseerd in computers, elektronica en signaalverwerking en hij spendeerde zijn ingenieursjaren op het departement Elektrotechniek (ESAT). De laatste 2 jaar koos Kim ervoor om Biomedische Ingenieurstechnieken te volgen, met een sterke focus op medische toepassingen.

Na het behalen van zijn diploma startte hij vrijwel onmiddellijk bij BIORICS, een spin-off van de KU Leuven. BIORICS was toen net opgericht en Kim was de eerste ingenieur die ze hebben aangeworven. Hij werkte daar mee aan een heel leuk project. Ze hadden namelijk een exclusief contract met AC Milan om hun voetbalspelers tijdens training te monitoren met sensoren. Ze maten de hartslag, de positie, de snelheid en de versnelling van elk van de spelers tijdens de training in hun trainingscentrum in Milaan en stelden aan de hand van deze data wiskundige modellen op. Het doel van het project was om aan de hand van deze wiskundige modellen de fysieke en mentale conditie van de spelers te bepalen. De job was een mix van onderzoek, veldwerk en programmeren.

Na 4 jaar kreeg Kim meer zin om zich toe te leggen op onderzoek en lesgeven. Daarom startte hij in 2009 met zijn doctoraat, terug op het departement Elektrotechniek. Daar werkte hij vier jaar aan een theoretisch raamwerk om problemen met ‘multivariate veeltermen’ op te lossen aan de hand van numerieke lineaire algebra. Veeltermen komen veelvuldig voor in heel wat ingenieurstoepassingen en er bestond tot heden nog geen kader dat numerieke lineaire algebra gebruikt om dit soort problemen op te lossen. In september 2013 behaalde Kim zijn doctoraat.

Kort nadat begin 2013 een artikel van Kim verscheen in een wetenschappelijk tijdschrift, werd hij gecontacteerd door een professor van The University of Hong Kong die interesse had in zijn onderzoek. Vrijwel onmiddellijk zijn ze toen een samenwerking gestart. Naast publicaties is een buitenlandse ervaring een must voor het CV in de academische wereld. Dus toen dezelfde professor hem de kans gaf om voor een jaar als post-doctoral fellow onderzoek te doen aan The University of Hong Kong greep Kim die kans. Sinds begin november 2013 werkt hij in Hong Kong verder aan het onderwerp van zijn doctoraat, met meer de nadruk op toepassingen nu. De onderzoeksgroep waarin onze oud-leerling werkt is gespecialiseerd in elektronische circuits.

Hong Kong is met 8 miljoen inwoners een echte wereldstad. Er wordt daar voornamelijk Kantonees en Mandarijn Chinees gesproken maar ook Engels. Op de campus van de universiteit wordt er bijna uitsluitend Engels gesproken. Alle lessen worden in het Engels gedoceerd. Kim zal er een aantal geven gedurende het volgende semester.

Het KA Geraardsbergen wenst haar oud-leerling alle succes toe in China.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL