Het GO! atheneum Geraardsbergen trekt al even de kaart van het innovatief onderwijs. Eerder investeerde de school al in de opstart van een Agora-klas, dit schooljaar startte ze ook met de Deltaklas voor hoogbegaafden. Na nieuwjaar wordt dit alles uitgebreid met buitenlandse stages en uitwisselingsprojecten over de grenzen heen. Tijdens het eerste oudercontact werden infosessies georganiseerd voor de geïnteresseerde leerlingen en ouders.

De leerlingen van 6 techniek-wetenschappen trekken in maart 2019 naar Kroatië voor een buitenlandse stage bij het bedrijf PONIKVE KRK. Daar zullen ze stage lopen in het bedrijf waardoor ze heel wat kennis en praktijkervaring zullen opdoen omtrent het thema waterzuivering en wateronderzoek.

Ook de jonge studenten uit het derde en het vijfde jaar humane wetenschappen krijgen de kans om kennis te maken met het buitenlands onderwijssysteem. Gedurende 2 jaar lang zullen zij deel uitmaken van een uitwisselingsproject (via Erasmus+) met landen als Spanje, Portugal, Litouwen, Griekenland, Kroatië en Roemenië. In januari al trekken 5 leerlingen van 3 humane wetenschappen voor een week naar Porto en 4 leerlingen uit de klas 5 humane wetenschappen naar Madrid en Toledo.

Niet enkel de leerlingen, maar ook de leerkrachten zullen kennis delen met buitenlandse collega’s. Zo staat er een project rond “jobshadowing” op het programma voor leerkrachten Agora, dat dit schooljaar doorgaat in Finland en volgend schooljaar in Denemarken. Ook komen enkele Spaanse collega’s naar Geraardsbergen om er te ontdekken hoe leerkrachten LO omgaan met “genderequality” tijdens de lessen.