Het einde van het schooljaar is ook traditioneel het moment waarop de laatstejaarsleerlingen hun eindwerk moeten voorstellen. Door de coronacrisis verliep alles anders dan normaal maar toch werden ook dit jaar weer indrukwekkende, interessante en boeiende eindwerken gerealiseerd door de leerlingen uit de ASO-, TSO- en BSO-richtingen op het GO! Atheneum Geraardsbergen. In het bijhorende filmpje wordt de werking van de cocktailmachine van Arne Neirynck (elektromechanica) gedemonstreerd, het project kwam mede in stand door leerling industriële ICT, Freek Herregods.

Onder begeleiding van mentor Niels Verhellen en coördinator Jorn Wauters heeft Arne een pad vol frustraties, herzieningen en herberekeningen met veel doorzettingsvermogen alsnog kunnen afwerken tot een perfect werkende cocktailmachine. De cocktailmachine werkt via drie motoren die elk een bewegingsrichting bedienen. De houten constructie van de kast werd gesneden met een CNC-machine en Arne heeft ook een LED-ring gemonteerd onder het glas die kleur geeft aan de machine.

Uiteindelijk kan de cocktailliefhebber twaalf flessen met deze machine mengen. Vakleerkracht Jorn Wauters is enorm tevreden over de evolutie die Arne heeft doorgemaakt en is fier dat hij ondanks tegenslagen toch heeft doorgezet om een functionerend eindwerk af te leveren in deze moeilijke coronatijden.