Door de coronamaatregelen is het voor secundaire scholen verboden om extra-murosactiviteiten te organiseren, maar stages gaan natuurlijk door als de veiligheidsmaatregelen gerespecteerd kunnen worden. De leerlingen van het 6de jaar ‘Verzorging’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen waren dan ook de allereerste scholieren die sinds de coronacrisis op bezoek mochten in het ondersteunings- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Geraardsbergen.

Een rondleiding was niet mogelijk, maar de sprekers gaven boeiende presentaties. Twee leerlingen ontdekten hier hun toekomstige stageplaats. Voor de andere scholieren was het een eerste kennismaking met een ondersteunings- en zorgcentrum, waar andere gewoontes tot de routine behoren dan in een woonzorgcentrum of een kindercrèche.

Dhr. Sven Selleslagh, communicatieverantwoordelijke, gaf een eerste informatieve presentatie en werd vergezeld door mevr. Ingrid Haverbeke, die als orthopedagoge en stagecoördinator goed de troeven van het OZC Sint-Vincentius kon benadrukken.