Onder begeleiding van mevr. De Bou trokken de leerlingen van het Se-N-Se jaar ‘Productie- en procestechnologie’ op bedrijfsbezoek naar de stageplaatsen Alpla en ON Semiconductor in Oudenaarde.

De opleiding ‘PPT’ is maximaal afgestemd op de vraag van de arbeidsmarkt en heeft een intense samenwerking met het bedrijfsleven. Bij de Oudenaardse vestiging van ON Semiconductor, een  Amerikaanse elektronicareus, kregen de leerlingen een presentatie met de nodige uitleg over hun mogelijke stage bij deze multinational. Een rondleiding was door de coronamaatregelen niet mogelijk.

Bij Alpla, wereldleider in het ontwikkelen van plastieken verpakkingen en een bedrijf met een globale omzet van meer dan drie miljard euro, kregen de leerlingen dan weer toegang tot een andere sector waar ze ook stage kunnen lopen.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft sterke contacten met veel bedrijven uit de streek en wil met zijn opleiding ‘Productie- en procestechnologie’ operatoren opleiden die in uiteenlopende sectoren kunnen gaan werken.