Het GO! Atheneum Geraardsbergen blikt graag eens terug naar enkele bijzondere momenten uit het eerste semester van het schooljaar 2020.

Sander Steenhaut die de duale variant van het vijfde jaar ‘Elektrische Installaties’ volgt op het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft een pompsturing gecreëerd voor tonnen die na een goed uitgewerkte programmering als communicerende vaten kunnen optreden.

Samen met zijn begeleider Niels Govaert heeft Sander na drie weken zowel een manuele als automatische pompsturing kunnen instellen. Alles werd geprogrammeerd via het programma Siemens PLC en bij de automatische sturing zullen sensoren automatisch opmeten wanneer een vat volledig gevuld raakt. De sensoren geven dan automatisch een signaal waardoor het andere vat gevuld wordt en het overvolle vat wordt leeggepompt. Overstromen is dus geen optie meer!

Bij de manuele sturing kan de gebruiker zelf bepalen hoe de pompen werken en welk vat wordt gevuld. Sander heeft ook een moderne spoelingsfunctie geïnstalleerd, die beide vaten op hetzelfde moment laat pompen. Deze uitdagende oefening wordt later nog gebruikt door de leerlingen van het zevende jaar ‘PPT’ die er productmetingen gaan op uitvoeren.

De afdeling ‘Elektrische Installaties’ zet dit jaar weer volop in op spetterende eindwerken en zal binnenkort nog mooie projecten voorstellen.