De leerlingen stapten in de les ‘Plastische Opvoeding’ in de voetsporen van grootmeester Picasso toen ze werden uitgedaagd door vakleerkracht mevr. Niemegeers om kubistische portretten te ontwerpen. Klik op de onderstaande foto om enkele kunstwerken te zien.

De leerlingen speelden eerst een spel met de hele klas als voorbereidende opdracht, waarbij ze onderdelen van een gezicht moesten tekenen aan het schoolbord om zo samen tot een kubistisch portret te komen. De resultaten hiervan kan je terugvinden op de Instagramaccount ‘mevr.niemegeers’ van de vakleerkracht.

Na de spelvorm stonden de leerlingen een lesuur model voor elkaar waarbij ze ook attributen mochten meebrengen om de boel op te vrolijken. De leerlingen hebben dus elk een portret getekend van een medeleerling, rekening houdend met de kubistische tekenstijl die Picasso gebruikte in zijn portretten.

Momenteel zijn de leerlingen bezig aan de laatste fase van het project. Met acrylverf werken ze het portret af op een zelfgekozen ondergrond. Sommige leerlingen werken op papier, karton of zelfs op een doek.