Jasper Van Geyte uit het vierde jaar ‘Elektrische Installaties’ op het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft een project uitgewerkt waarbij vier verkeerslichten op een kruispunt correct gaan branden en waarbij alles online gemonitord kan worden. Bij verkeersonveilige situaties kan er dan ook manueel ingesprongen worden op afstand door middel van oranje knipperlichten. Vakleerkracht Frederik Bogaert is heel fier op het project: “Een indrukwekkend project voor een vierdejaarsleerling met veel logistieke poorten. Voornamelijk in het programmeren is het werk van Jasper telkens heel sterk.”

Jasper Van Geyte vertelt tevreden over zijn project: “Rond 15 oktober begon ik aan deze opdracht rond verkeerslichten. Ik werk met de gebruiksvriendelijke programmering van ‘Siemens LOGO!’ voor kleine automatiseringstaken en stuur de lichten automatisch aan op een kruispunt zodat ze in groep branden en er geen botsingen kunnen zijn. Ook online heb ik het project uitgewerkt waardoor je vanuit een verkeerscentrum het kruispunt kan monitoren. Later wil ik graag een moderne elektricien worden, want vooral het programmeren vind ik heel interessant.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen stimuleert de leerlingen steeds om moderne en realistische uitdagingen aan te gaan en blijft inzetten op de ontwikkeling van sterke vakmannen.