Het GO! Atheneum Geraardsbergen is heel fier op de prestatie van zesdejaarsleerling Maja Heylebosch die zich kon plaatsen voor de volgende ronde van de prestigieuze Chemie Olympiade waarin Vlaamse leerlingen van de derde graad secundair zowel hun theoretische als praktische kennis over chemie testen. Vakleerkrachten Cornil, Van Damme en Coutereel hopen dat Maja kan meedingen naar de hoofdprijs: een reis naar Osaka in Japan.

Maya Heylebosch vertelt tevreden over haar prestatie: “Ik had een affiche gezien in het chemielokaal en vroeg aan mijn vakleerkrachten om deel te kunnen nemen. Het leek mij een ideale oefening voor mijn toelatingsexamen geneeskunde waaraan ik volgend jaar wil participeren. Ik moest in deze eerste ronde zo’n 25 meerkeuzevragen beantwoorden en mag in februari 2021 deelnemen aan de tweede ronde. De finale zal doorgaan in april 2021 maar dat is natuurlijk nog een verre droom.”