In de onderstaande video kunnen jullie genieten van een versnelde opbouw van het schitterende lees- en speelhuis, dat de vijfde- en zesdejaarsleerlingen uit de richting ‘Houtbewerking’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen gemaakt hebben. In opdracht van BSBO De Drempel bouwden de jonge schrijnwerkers dit stevige en stijlvolle huis onder de professionele begeleiding van vakleerkrachten Van Snick en De Graeve.

Vakleerkracht Laurenz Van Snick vertelt fier over het harde werk van zijn pupillen: “Dit project is eigenlijk vorig schooljaar gestart als eindwerk van de zesdejaarsleerlingen. De constructie werd opgebouwd in de praktijkzaal van het GO! Atheneum Geraardsbergen, maar moest stopgezet worden door de coronamaatregels. Dit schooljaar hebben we het werk opnieuw aangevat en hebben de huidige vijfdejaarsleerlingen de constructie verder opgebouwd en afgewerkt. We hebben de constructie vervolgens vervoerd met transporteerbare bouwelementen en alles opnieuw opgebouwd op het domein van BSBO De Drempel.”

Dhr. Van Snick gaat graag wat dieper in op de verschillende technieken die de leerlingen inoefenden: “Dankzij dit project komen enorm veel leerplandoelen zoals ‘wanden en plafonds’, ‘dakconstructies en daktimmerwerk’, ‘parket’, ‘plankenvloeren’, … aan bod. De houten wanden werden opgebouwd op een balklaag met fundering. De dakconstructie is een spantendak met een dakbedekking van keramische dakpannen en een mooi dakvenster voor extra veel lichtinval in het speelhuis. De massieve plankenvloer en de wanden bestaan uit de houtsoort lariks. Samen met collega De Graeve blik ik enorm tevreden terug op dit project want onze leerlingen mogen heel fier zijn op hun mooie en veilige verwezenlijking.”