De leerlingen uit de STEM-richtingen van ‘De Middenschool Geraardsbergen’ volgden bij vakleerkracht Bart Grijseels een workshop in het fabrication lab op het GO! Atheneum Geraardsbergen. Via deze workshop stimuleren de twee scholen de doorstroming van de eerste naar de tweede graad en krijgen de leerlingen een zicht op de richtingen ‘iMech’ en ‘iTronic’.

“De leerlingen maken kennis met de mogelijkheden van de lasercutter en de 3D-printer op het GO! Atheneum Geraardsbergen. Ze mogen hun creativiteit gebruiken binnen het CAD-tekenprogramma ‘Fusion 360’, waar ze een robotfiguurtje kunnen ontwerpen volgens eigen ingeving en fantasie. De tekening van de robot wordt daarna gelaserd met de lasercutter. Verschillende technische vaardigheden alsook creativiteit komen binnen deze sessie aan bod en dat geeft ook een goed beeld van onze technische opleidingen op het GO! Atheneum Geraardsbergen.”