Mevr. Niemegeers, leerkracht P.O., gaf de leerlingen van de richting ‘5 Verzorging’ de opdracht om per twee een gezelschapsspel te ontwikkelen rond geheugentraining voor kleuters. De leerlingen kunnen later voor de richting ‘Kinderzorg’ kiezen en kwamen dan ook met zeer creatieve en bruikbare ideeën op de proppen. Een memorygame met ‘monsterpotjes’, ‘vlaggen’, ‘vlinders’ en ‘puzzelstukken’ werd uitgewerkt door de vijfdejaars.

Alessandra en Ethan transformeerden oude yoghurtpotjes om tot 3D-monstertjes met aan de onderkant een traditioneel memoryspel. De peuters en kleuters moeten grote en kleine ogen met elkaar combineren. Cara maakte naast een traditioneel memoryspel met vlaggen ook een ontdekkingsspel met vlinders waarbij het spelende kind de vlinder moet zoeken die aan het spel werd toegevoegd. Leni en Zenzi kozen dan weer voor het inoefenen van de kennis van de kleuren via stevige puzzelstukken. “Ongetwijfeld interessante spelletjes om later te gebruiken tijdens een stage bij een kindercrèche,” vertelt mevr. Niemegeers fier.