Mevr. Alexandra De Clercq, wetenschapsleerkracht op het Atheneum, organiseert een interessant en leerrijk alternatief voor de door de coronamaatregels geannuleerde internationale stagereis naar KRK. De leerlingen van het zesde jaar ‘Techniek-Wetenschappen’ krijgen gedurende hun alternatieve stageperiode heel wat interessante gastsprekers, gastlessen en projecten voorgeschoteld. Dankzij de goede samenwerking met VLAJO, Vlaamse Jonge Ondernemingen, kon onze school de gastsprekers Jurgen De Baerdemaker en Roel Van der Meulen naar onze school lokken.

Jurgen De Baerdemaker werkt bij IM Associates: een Europese marktleider die farmaceutische bedrijven begeleidt in de manier waarop ze technologie en data moeten inzetten. Het levert data, diensten en technologie aan het marketingdepartement van healthcare-firma’s als Bayer, Mylan en Pfizer. Heel interessant voor de leerlingen uit ‘TW’ die zelf ook veel labotechnieken uitvoeren.

Roel Van der Meulen werkt bij Vandemoortele, een internationaal bekend voedingsbedrijf, en zal samen met de leerlingen een blik werpen op productieprocessen, de veiligheid en de controle van het voedsel en zal dieper ingaan op de weg die voedsel precies aflegt tot het uiteindelijk in de winkel ligt.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op onderwijs dat voeling heeft met de arbeidsmarkt en hoopt dat de school nog vaak kan samenwerken met de organisatie VLAJO.