Het GO! Atheneum Geraardsbergen biedt richtingen in ASO, TSO en BSO aan. Bepaalde opleidingen worden standaard vaak enkel door jongens gekozen. Tegenwoordig kiezen ook meer meisjes voor richtingen die hoofdzakelijk door jongens bemand werden. Een goede tendens, want al meer dan eens is gebleken dat ook de praktijkgerichte en technische wereld nood heeft aan en openstaat voor jonge dames! In de rubriek ‘powergirls’ zetten we dan ook graag meisjes in de kijker die hun toekomstkeuze niet lieten bepalen door bestaande clichés of stereotypes. Vandaag vertelt Laura Mignon waarom ze voor de richting ‘Elektromechanica’ koos.

‘Liever een boormachine dan een pollepel’

Laura vertelt gepassioneerd over haar ervaring met de studierichting ‘Elektromechanica’: “Ik werk graag met mijn handen en al van kleins af aan help ik mijn ouders met het in elkaar stoppen van kasten of help ik in de loods van mijn ouders. Ik ben in het derde secundair begonnen in de richting ‘Humane wetenschappen’ maar ben nog datzelfde schooljaar veranderd naar de richting ‘Elektromechanica’. In het begin waren er wat stereotiepe twijfels in mijn omgeving, maar ik vertelde mijn ouders dat ik liever met een boormachine wou werken dan met een pollepel. Momenteel zit ik al in het vijfde jaar secundair in deze fantastische richting en ben ik echt open gebloeid.

“Mijn interesses liggen voornamelijk bij de vakken ‘Elektriciteit’ en ‘Elektronica’. De praktijkuren vind ik enorm interessant, maar bij een stevige technische richting zoals ‘Elektromechanica’ komt er natuurlijk ook heel wat theorie kijken die ik er graag bijneem. Momenteel ben ik nog niet echt zeker wat ik later wil gaan studeren. Mijn interesses liggen voornamelijk bij auto’s en sport aangezien ik heel bedreven ben in fitnessen. In de richting ‘Elektromechanica’ word je wel zeer goed voorbereid voor vervolgstudies en misschien is ‘Autotechnologie’ dan ook wel iets voor mij. Mijn belangrijkste tip: jongen of meisje, je  moet zelf beslissen waar je interesses liggen en uiteindelijk moet je gewoon je eigen hart en gevoel volgen. Je moet zelf je toekomst bepalen.”