Ieder jaar doet onze school mee aan de actie: ‘schrijf ze VRIJ-dag’ van de organisatie Amnesty International met dit jaar als thema ‘VRIJ en GELIJK’ . Gelijkheid ligt aan de basis van onze mensenrechten. Maar wat betekent dat en waarom krijgen we dan te maken met discriminatie en/of privilege? Tijdens de Schrijf-ze-VRIJdag zochten de leerlingen het uit en kwamen ze in actie voor mensen die ten onrechte gediscrimineerd worden.

De leerkrachten ‘Levensbeschouwelijke vakken’ zijn heel fier op het schitterende resultaat van bijna 1000 brieven die werden geschreven door de leerlingen en leerkrachten van het KA voor de ‘Schrijf-ze-VRIJ-dag’ van Amnesty International. Ondanks het feit dat we door corona geen grote acties konden organiseren, werden er toch 734 brieven op papier neergepend en werden er ook een 200-tal digitale exemplaren gecreëerd.

Mevr. Kouwert, leerkracht protestantse-evangelische godsdienst, is heel blij met het geslaagde resultaat. “De brieven en kaartjes ijveren voor gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid. Ze schreven onder meer tegen etnisch profileren door de politie en voor vrouwenrechten in Saudi- Arabië. Deze actie is belangrijk maar natuurlijk is elke dag een goede dag om op te komen voor mensenrechten.”