Het GO! Atheneum Geraardsbergen hecht als groene school veel belang aan ecologie en daarom nodigden de leerkrachten ‘levensbeschouwelijke vakken’ enkele duurzaamheidscoaches van Goodplanet uit voor enkele lessen rond de ‘Litter challenge’.

GoodPlanet is ervan overtuigd dat educatie een belangrijke rol speelt bij de transitie naar een duurzame samenleving. Hun ‘Litter challenge’ is een uniek en innovatief zwerfvuiltraject voor leerlingen uit de 2e en 3e graad secundair onderwijs. Eerst maken de deelnemende jongeren kennis met psychologische technieken om het gedrag van anderen positief te beïnvloeden. Daarna bedenken ze zelf oplossingen om zwerfvuil te vermijden en stimuleren ze positief gedrag bij leeftijdsgenoten.

Mevr. De Padt nodigde bijvoorbeeld duurzaamheidscoach Gladys Vancoillie uit die een workshop kwam geven over ecologie, zwerfvuil en duurzaam samenleven. De leerlingen kregen binnen deze ‘Litter challenge’ de opdracht om een campagne te bedenken om zwerfafval te vermijden in Geraardsbergen. 

Het GO! Atheneum Geraardsbergen ondersteunt graag het milieubewust denken bij alle leerlingen en hoopt dat ze deze gezonde en groene manier van leven ook in de praktijk gaan omzetten!