De laatstejaarsleerlingen van de richting ‘Industriële ICT’ namen onder begeleiding van vakleerkracht Grijseels deel aan de online ICT-beurs met de naam IT Spree die georganiseerd werd om Oost-Vlaamse leerlingen correct te informeren over de uitdagingen van de IT-sector.

De dag ging van start met een panelgesprek met vijf bedrijven: Cloudoki, In The Pocket, Sitemanager, IMEC en District09. Tijdens dit panelgesprek kregen de leerlingen antwoord op prangende vragen zoals: ‘Hoe beland je in de IT-sector?’, ‘Wat is er leuk aan werken in IT?’, …

Na het startgesprek kregen de leerlingen een informatieve sessie vanuit de expertise van ieder bedrijf. In The Pocket sprak over ‘mens en technologie raken steeds meer met elkaar verweven’, Sitemanager behandelde het onderwerp: ‘wie is er allemaal betrokken bij het bouwen van een website?’, IMEC had het over ‘maatschappelijke projecten voor jong en oud’ en District 09 besprak het thema: ‘Digitaal gedreven door Gent, applicaties van concept naar burger’.

In de namiddag gingen de leerlingen praktisch aan de slag met online workshops. Ze werkten met break-out rooms, media automation, coole bot integraties en ze volgden een workshop games bouwen in minder dan 90 minuten.

Begeleider Bart Grijseels blikt terug op een leerrijke dag die de leerlingen zin moest doen krijgen om verder te gaan in de IT-sector. Opzet geslaagd!