Mevr. Lycops, leerkracht Frans, wou heel graag de leerlingen van 4ASO in de bloemetjes zetten voor het schitterende resultaat die ze indienden rond de opdracht: maak een Franstalig krantje met als inspiratiebron de thema’s van de netflixserie ‘Lupin’. De beste drie resultaten kan je op onze schoolwebsite terugvinden en vormt zeer leuk leesmateriaal voor tijdens de paasvakantie.

Mevr. Valerie Lycops is heel erg fier over het journalistieke eindresultaat van haar leerlingen: “Zowel de inhoud als de lay-out is enorm goed verzorgd. Tijdens de lessen Frans werd de netflixserie ‘Lupin’ bekeken en besproken. Arsène Lupin, een charmante dief en oplichter, is het reeds 100 jaar oude personage uit de misdaadromans van auteur Maurice Leblanc. De thema’s die ook in de boeken en serie worden besproken moesten terugkomen in hun eigen misdaadkrant.”

“Graag wil ik de volgende werkjes in de kijker zetten”, vertelt de vakleerkracht Frans. “Het werk van Axl Steurs, Maxim Van den Nest, Brieuc De Craecker en Falke Dewilde uit de klas 4LW vind ik echt grandioos. Ook uit de klas 4WE kreeg ik fantastische inzendingen. Het groepje van Jieske Berckmans, Lara Steeman en Yenthe Ysebaert was puik in orde en ook het groepje van Itske Broquet, Sjouke Van Der Pulst, Arne Van Laere en Jelle Vangerven wil ik in de kijker zetten voor hun indrukwekkende opzoekwerk en grondigheid waarmee ze de inhoud hebben uitgewerkt.”

Klik op de foto om de bijhorende krant te lezen.