In het artikel dat verschenen is in het vakblad “De Vlaamse Schrijnwerker” (p20-21) kan je lezen hoe de vijfde- en zesdejaarsleerlingen uit de richting ‘Houtbewerking’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen een open klaslokaal bouwden in opdracht van BSBO De Drempel. Dit project was een goeie combinatie van leerdoelen en motivatie. Het was een ideale en leuke manier om de zaken die ze aanleerden op school ook in de praktijk te brengen. En dit ging veel verder dan enkel de houtbewerkingstechnieken, ze leerden bijvoorbeeld ook bij over het organiseren van een werk, het waken over de veiligheid,… Weten dat hun werk echt waardevol is, zorgde duidelijk voor een motivatieboost.

(link naar artikel) https://issuu.com/confed/docs/vlaamse_schrijnwerker-02-2021-lr

We blikken ook graag nog eens terug naar de time lapse waar je in 1 minuut kan bekijken hoe dit project tot stand kwam.
http://www.ka-geraardsbergen.be/2020/12/14/timelapse-video-atheneumleerlingen-bouwen-fraai-speelhuis-voor-basisschool-bsbo-de-drempel/

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is heel fier op deze realisatie en blijft verder inzetten op leerrijke en uitdagende projecten waarbij alle partijen kunnen terugkijken op een boeiend leerproces en een kwalitatief eindproduct. Ben je ook gepassioneerd door hout, schrijf je dan zeker in voor onze creatieve hout workshops op 14 en 24 mei voor kinderen vanaf 10 jaar. Klik op onderstaande afbeelding om je in te schrijven.