Mevr. Vanessa Denon, leerkracht in het Se-n-Se jaar ‘Maatschappelijke Veiligheid’ getuigt graag over de boeiende workshops van Securitas: “Op dinsdag 27 april kregen alle leerlingen uit de richtingen Maatschappelijke Veiligheid vier gevarieerde workshops aangeboden door het bewakingsbedrijf Securitas. Securitas, één van de grote spelers in de bewakingssector, maakte de leerlingen wegwijs in de boeiende wereld van de bewaking. Zo was er onder meer aandacht voor het x-ray-systeem dat op de luchthaven gebruikt wordt om de bagage van passagiers te scannen.”

Mevr. Ann Vanzulpele, leerkracht Maatschappelijke Veiligheid, blikt tevreden terug: “Dat de x-ray veel levens kan redden, bleek uit het voorbeeld van de ramp in Lockerbie. Daar werd in 1988 een vliegtuig uiteengereten door een explosief in het bagageruim. De leerlingen konden zelf ook een aantal foto’s van x-ray-beelden analyseren. Een andere workshop gaf een helder beeld van de wereld van de mobiele bewaking, waar geen enkele dag hetzelfde is en je voor verscheidene uitdagingen kan komen te staan. De uitrusting van een mobiele bewakingsagent werd getoond en gedemonstreerd en de leerlingen wierpen een blik in een dienstwagen. Daarnaast werd ook de brede waaier aan jobmogelijkheden bij Securitas uitgebreid toegelicht en besproken.”

“Om na te gaan of iedereen goed had opgelet, werd de uiteenzetting over jobs afgesloten met een korte Kahoot-quiz. Om deze boeiende namiddag af te sluiten, kregen de leerlingen ook een demonstratie met twee drugshonden. Polly en Sky konden zonder al te veel moeite de harten van onze leerlingen veroveren en toonden tijdens de demo dat ze een kei waren in hun vak: ze konden in een mum van tijd drugs opsporen. De leerlingen keken na afloop terug op een interessante ervaring. Nog enkele maanden studeren, en de gevarieerde wereld van de bewaking ligt voor hen open.” Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze educatieve dag vol workshops.