Cianna Renders, derdejaarsleerling op het GO! Atheneum Geraardsbergen, vertrekt met de Belgische vrouwenploeg van de U18 ijshockey naar het WK in Bulgarije. Cianna speelt bij de ijshockeyploeg Liedekerke Lions U16, een gemengde ploeg van mannen en vrouwen, en is een keiharde verdediger.

Cianna Renders vertelt fier over haar selectie voor het nationale elftal: “Ik ben een verdediger bij de U16-ploeg van de ‘Liedekerke Lions’. Al sinds ik 8 jaar ben, speel ik ijshockey bij deze ploeg. Twee keer per week train ik en speel ik een wedstrijd. Deze wedstrijden speel ik over het hele land tegen ploegen zoals Charleroi of Herentals. Ik sport enorm graag en ben heel blij dat ik mijn energie kwijt kan bij de Liedekerke Lions.”

Cianna blikt vooruit naar de wedstrijden op het WK: “Op het WK ben ik sinds 2022 geselecteerd voor het meisjesteam. Bij ‘Liedekerke Lions’ speel ik steeds in een gemengd team. Dit jaar mocht ik naar de testen komen voor de U18 van het nationale elftal. Ik ben geslaagd voor de testen en ben uiteraard een van de jongste, want met mijn 14 jaar zit ik aan de ondergrens van de toegestane leeftijd, aangezien de meeste teamgenoten ongeveer 18 jaar zijn.”

Cianna kijkt hoopvol vooruit naar het WK: “Op het WK spelen we tegen zeer goede ploegen. Onze tegenstanders in de eerste ronde zijn Bulgarije, Kazachstan, Ijsland, Estland en Nieuw-Zeeland.” 

Cianna volgt momenteel de richting ‘Maatschappij en Welzijn’. Ze vindt sport erg belangrijk en in het vijfde jaar zou ze graag naar de richting ‘Defensie en veiligheid’ gaan op het GO! Atheneum Geraardsbergen.

Het volledige team van het GO! Atheneum Geraardsbergen supportert voor Cianna en hoopt dat ze haar sportieve dromen kan waarmaken op het WK in Bulgarije. Succes Cianna!