Op donderdag 26 januari trokken de leerlingen van de tweede graad doorstroom de stad in ter gelegenheid van de Nationale Gedichtendag. De jonge leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen spraken toevallige passanten aan en verrasten hen met een gedicht.

Het thema van dit jaar was ‘vriendschap’. ‘s Morgens lazen en analyseerden de leerlingen moderne en klassieke gedichten in de klas. Na de middag trokken ze tijdens de les Nederlands met hun lievelingspoëzie in de hand op stap. In het stadscentrum toverden de leerlingen met veel enthousiasme een glimlach op de gezichten van heel wat voorbijgangers wanneer ze hun gedicht voordroegen. Deze invulling van Gedichtendag werd zeer gesmaakt door de Geraardsbergse bevolking en zorgde voor heel wat verwondering en inspiratie.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen besteedt heel wat aandacht aan de poëzieweek, want er werden ook gedichten geschreven op verschillende ramen van de school. Klik op de onderstaande foto om meer fotomateriaal te bekijken.