De leerlingen van de studierichting ‘Carrosserie en spuitwerk’ van het GO! atheneum Geraardsbergen plaatsen zich samen met zeven andere scholen voor de prestigieuze finale van de Carrosserie Masters. De wedstrijd werd georganiseerd door Febelcar, de beroepsfederatie van de carrosseriesector, in samenwerking met het opleidingsinstituut Educam en partners uit de sector. Het was een wedstrijd voor jongeren die een carrosserieopleiding volgen en de leerlingen van het zesde en zevende jaar van onze school plaatsten zich voor deze finale doordat ze in de preselectie op een zeer professionele manier een autodeur konden bewerken.

Dhr. Slagmulder, Technisch Adviseur op het atheneum, is heel fier op de prestatie en het parcours van onze leerlingen: “Welke leerling is de beste plaatwerker en wie heeft de beste skills in het spuiten/lakken van koetswerk? Deze wedstrijd moet de carrosserieopleiding populairder maken en onze leerlingen kregen in de aanloop van deze wedstrijd enkele interessante bijscholingen rond HEV2 (elektrische voertuigen), voorbereiden en spuiten en plaatwerk en lassen bij Educam.”

Dhr. Slagmluder: “Uiteindelijk zijn praktijkleerkracht dhr. Gert De Bruyn en leerlingen Maarten Eeman (7SCA) en Jens Raes (6CA) naar de finale afgezakt om onze school te vertegenwoordigen. Ze werden niet de eindwinnaars maar hebben daar wel een zeer mooie vakkennis getoond aan een tevreden jury. Wij zijn als school heel fier met de inzet van al onze leerlingen en hopen dat ze via deze extrascolaire activiteit weer heel wat extra vaardigheden aangeleerd hebben.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op praktijkonderwijs die sterk aanleunt bij de noden van de arbeidsmarkt. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van het volledige parcours van onze leerlingen uit de studierichting ‘Carrosserie’.