Mevr. Niemegeers, leerkracht cultuur en expressie, organiseerde voor de vierde keer een grote kunstwedstrijd op onze school, waarbij alle leerlingen van het GO! atheneum Geraardsbergen een kunstwerk konden indienen binnen twee thema’s: ‘Identity’ en ‘Nature’.

Mevr. Niemegeers is uiterst tevreden met de kwaliteit en kwantiteit van de aangeleverde kunstwerken en is heel blij dat er zoveel divers en creatief talent op onze school zit: “Tijdens deze vierde editie werden er geen kunstdisciplines opgelegd zodat de leerlingen zich niet beperkt voelden in hun creatieve uitwerking. De jury van de kunstwedstrijd beoordeelde de werken volgens de categorieën: gebruikte techniek, afwerking, de diepte van de uitwerking, impact op de toeschouwer en originaliteit. Er werden drie prijzen uitgereikt binnen de twee thema’s ‘identity’ en ‘nature’. De winnaars van de eerste en tweede prijs kregen een bon van het creatieve wereldwijde platform voor handgemaakte producten Etsy en de derde prijs was een winkelbon bij de Fun.”

Prijzen binnen het thema ‘identity’

1e prijs Margo Malaise – 3NAW: een handgestempeld portret waarbij de schaduwwerking en weergave vorm kreeg door middel van vingerafdrukken.

2e prijs Lily Thienpont – 4HUW: Een gedicht dat in gevoel, vorm en betekenis kadert binnen het thema ‘identity’.

3e prijs Mona Peters – 3LAT: Een compositie van foto’s die verwijzen naar de identiteit van twee verschillende personen die ook bepaalde gelijkenissen vertonen.

Prijzen binnen het thema ‘nature’

1e prijs Safiyah Tolentino – 6BI: Een ruimtelijk werk waarbij een compositie gemaakt werd van planten die beschouwd worden als minderwaardig of ‘onkruid’. In het werk zijn mini ecosystemen verwerkt die zelfregulerend werken.

2e prijs Marion De Maertelaere – 4NAW: Een schilderij met expressieve verfstroken die een impressie geven van een wateroppervlak met waterlelies.

3e prijs Nell De Pril – 4HUW: Een veelzijdige pentekening waarbij natuurelementen verwerkt zijn tot een nauwgezet uitgewerkt geheel.

Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier op de mooie kunstwerken en de massale inzet van de leerlingenpopulatie voor deze leuke kunstwedstrijd. Onze school blijft zich engageren om jongeren aan te moedigen om al hun talenten te ontdekken en exploiteren. Proficiat aan de winnaars en alle deelnemers!

KLIK OP DE ONDERSTAANDE FOTO OM MEER FOTO’S TE BEKIJKEN VAN DE PRIJSUITREIKING EN DE SCHITTERENDE KUNSTWERKEN.