De scholengroepen 19 en 20 organiseerden in de sporthal ‘De Matte’ van het GO! atheneum Geraardsbergen een uiterst interessante studiedag over ‘veiligheid in de houtateliers’. Vakleerkrachten, TAC’s en TA’s  werden uitgenodigd en de organisatie kwam er op initiatief van de twee preventieadviseurs van SGR19 en SGR20 en dhr. Yves De Wolf van het GO! atheneum Geraardsbergen.

Er was een interessante uiteenzetting van pedagogisch begeleider dhr. Jan Dorau en de preventieadviseurs deelden ook hun praktijkervaring. De studiedag behandelde verschillende onderdelen en toonde cijfermateriaal over de ongevallen (snijwonden, weefselletsels, amputaties, …) in houtateliers in Vlaanderen en ging uiteraard ook over de gevaarlijkste machines (de paneelzaag). Er werden verschillende casussen besproken door de preventieadviseurs van de scholengroepen en er werd een interessante tool voorgesteld die je kan gebruiken om de kennis van de machines te testen.

Tijdens een bezoek aan onze werkplaats op onze campus aan de Papiermolenstraat konden de bezoekers zien welke maatregelen onze school neemt om een uiterst veilige en professioneel uitgeruste praktijkruimte te creëren. Er was een netwerkevenement waarbij ideeën werden uitgewisseld tussen de verschillende scholen en natuurlijk werden ook de nieuwe leerplandoelen rond veiligheid besproken.

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op professionele samenwerking en blijft innoveren en samenwerken.