Voor het tweede deel van de jaarlijkse ‘Romeinse dag’ had Latijnleerkracht mevr. Van den Brande iets heel speciaals in petto! De Latinisten mochten hun keukenschort aantrekken want ze gingen Romeins koken. Mevr. Van den Brande maakte onderstaand verslag van deze culinaire ervaring:

Mevr. Van den Brande: “De leerlingen uit het vierde en zesde jaar Latijn trokken hun keukenschorten aan om in het kader van de jaarlijkse Romeinse dag hun beste kookkunsten te tonen. Uit het kookboek van Apicius, de Romeinse Jeroen Meus, werden enkele gerechten geselecteerd en klaargemaakt. De leerlingen konden nadien proeven van wat ze zelf hadden bereid en toonden zich aangenaam verrast. De leerlingen serveerden de volgende culinaire hoogstandjes: Moretum en Gustum Martialis als opener; Vittelina fricta op een bedje van Carotae frictae, vergezeld van Isicia Omentata als prima en secunda mensa en als afsluiter dulcia domestica met caseus dulcis”.

Mevr. Van den Brande kijkt tevreden terug: “Na al het gezwoeg in de keuken konden de leerlingen genieten van de film ‘Il primo re’ (2019), waarin het legendarische verhaal over de stichting van Rome door Romulus en Remus in beeld wordt gebracht. De Romeinse dag was een voltreffer. Lekker eten en een leerrijke film van en over Romeinen, meer moet dat niet zijn!”Het GO! atheneum Geraardsbergen gelooft dat je leerlingen op verschillende manieren moet stimuleren en dat je ook door het beleven van unieke ervaringen heel wat kan bijleren. Als je meer foto’s wil bekijken van het tweede deel van deze Romeinse dag kan je op de onderstaande foto klikken.