Adjunct-directeur, dhr. Gunther De Geeter, en coördinator Stage en ‘Duaal leren’, mevr. Liesbeth Venneman, waren een ganse week op stap met onderwijsmedewerkers uit Kroatië, Noord-Macedonië en Roemenië die kwamen kijken hoe onze school blijft inzetten op ‘leren op de werkvloer’. Het concept ‘Duaal leren’ is al meer dan vier jaar lang een belangrijke pijler op de campus aan de Papiermolenstraat en zorgt ervoor dat heel wat leerlingen theorielessen kunnen combineren met de praktijk op de werkvloer en ondertussen ook al een centje kunnen bijverdienen. De afgevaardigden van onze buitenlandse partnerscholen waren onder de indruk van de nauwe samenwerking tussen de school en de bedrijven uit de buurt en ontdekten ook onze mooie streek.

Mevr. Venneman, coördinator Stage en ‘Duaal leren’, vertelt tevreden over de uitwisseling aan kennis en ervaringen met de grote groep buitenlandse onderwijskundigen: “Op onze school mochten we een delegatie bedrijven, schooldirecteuren en vertegenwoordigers van het onderwijs van Kroatië, Noord-Macedonië en Roemenië ontvangen. De delegatie kwam kennismaken met onze aanpak met betrekking tot ‘Duaal leren’. Op het GO! atheneum Geraardsbergen kent deze onderwijsvorm een rijke geschiedenis van meer dan vier schooljaren. Op het programma stonden bedrijfsbezoeken bij onze Duale partners en stagebedrijven Luc De Jonge nv, Domocura en WZC Stil Geluk. Hier konden ze kennis maken met de praktijkgerichte aanpak van onze leerlingen. Alle innovatieve projecten op het GO! Atheneum Geraardsbergen werden toegelicht en ook een tour door onze wondermooie stad Geraardsbergen stond op het programma. We blikken heel tevreden terug op deze boeiende uitwisseling aan informatie en ervaringen.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op de internationalisering en uitwisseling van ideeën en leermethodieken met buitenlandse partners. Ook in de toekomst blijft onze school inzetten op de ErasmusPluservaringen voor leerkrachten, leerlingen en onderwijspersoneel.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze boeiende uitwisseling.