Na enkele coronajaren kon onze school eindelijk weer een normale opencampusdag organiseren waarbij alle aspecten van onze diverse school eens in de kijker werden gezet. Wij zijn enorm tevreden over het aantal bezoekers en over het aantal nieuwe inschrijvingen die we zaterdag konden noteren. Heel wat sympathisanten, toekomstige, huidige en oud-leerlingen zijn al dan niet samen met hun familie naar de Papiermolenstraat afgezakt om te genieten van de verschillende activiteiten, workshops, informatiesessies en rondleidingen. Het GO! atheneum Geraardsbergen had ook het zonnetje uitgenodigd en kon de mensen tonen dat het een school is waar kinderen graag en goed leren en leven.

De school had heel wat diverse activiteiten ingepland. Er waren VIP-rondleidingen voor mensen die zich vooraf hadden ingeschreven en er waren infosessies over de vernieuwingen in de derde graad secundair onderwijs. Er was een terugkommoment voor oud-leerlingen in de cafetaria van de indrukwekkende sportzaal ‘De Matte’, waar leerlingen ook demonstraties sport en lichamelijke opvoeding konden volgen. In de splinternieuwe B-blok was een tentoonstelling over de boeiende Erasmus+-bestemmingen naar verschillende landen. Verder waren er ook presentaties van PAV/GOALZ, Defensie en veiligheid en Maatschappelijke veiligheid en natuurlijk kon je op de speelplaats ook even blijven hangen aan de bar of genieten van een lekkere barbecue. Kleine kinderen konden zich laten schminken of konden bij de beursstand van de leerlingen ‘Toerisme’ een spelletje spelen.

De school had ook ingezet op workshops waardoor iedereen eens kon proeven van een specifieke studierichting. Alle praktijk- en leslokalen waren versierd en stelden werkstukken tentoon. Enthousiastelingen konden deelnemen aan de volgende workshops: ‘Verzorging’, ‘Latijn/Grieks’, ‘Logistiek/Onthaal en recreatie’, ‘Leerlingenbegeleiding’, ‘Wetenschappen’, ‘Houtbewerking’, ‘Schilderen’, ‘Mechanica’, ‘Elektriciteit’ of ‘Technologie, ‘Elektromechanica en ICT’ en de wel heel bijzondere workshop ‘Lego Masters’. De workshop werd gegeven door Legomaster David Vanhee. Er werden allerlei tips en tricks meegegeven aan de Legobouwers en er werd gewerkt rond microscale Lego bouwen.

Het GO! atheneum Geraardsbergen blikt heel tevreden terug op deze geslaagde opencampusdag. Geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn, kunnen alles nog eens bekijken via het fotoverslag dat je kan bekijken door op de onderstaande foto te klikken.